sobota 31. prosince 2011

Květinová loď plula podle řádu.








Jak jste jistě mnozí poznali, první fotografie jsou z komor v Hoříně, kde byla loď opravdu podle předpokladu před 17.30 hod a další byly pořízeny mobilem u Vraňan o nějaký čas dříve.


SMSGuru.cz banner



Pokud nám pošlete vlastní fotografie na havel@radiosoutok.eu, rádi je zveřejníme.













Pro rádio Soutok připravil Standa Švec a Roman Rak.






4 komentáře:

  1. O cestě květinové lodi toho bylo již řečeno a napsáno, či odvysíláno v TV mnoho, přesto si dovolím ještě doplnit obraz o celkové atmosféře, která na historických komorách v Hoříně panovala.

    Téměř nikdo nepředpokládal, že loď se zjeví tak tiše a rychle, a leckoho zastihla v nedbalkách v blízkosti kanálu, mě nevyjímaje. Ten most na fotografii byl chvílemi zcela zaplněný a lidé stáli i pod komorami směrem k Mělníku. Nikdy jsem tu tolik lidí najednou neviděl a určitě je to zásluhou velké mediální kampaně. Nutno říci, že taková věc, se jen tak opravdu nevidí. Zajímavý byl i fakt, že téměř všichni účastníci zde byli auty. Všimněte si skupinky lidí na lodi mávající návštěvníkům. Součástí akce bylo i jakési vhození kytice z břehu komory přímo do lodi jistou pro mě neznámou mladou ženou za povzbuzování diváků. Jinak věřte, že naše technika dělala, co mohla, ale je to skutečně jen amaterská technika především pro trošku jiné denní období.

    OdpovědětVymazat
  2. Náhodou ty první fotky jsou super. Zajímavé barvy. A ty druhé, jasně napsáno že jde o operatovní fotky. lepší i horší kvalita ale poskytnuto než nic.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkujeme za komentář. Ačkoliv byla plavební komora poměrně pěkně osvícena místním světlem, na blesk to bylo málo ( 2. fotka). Ta první fotka v článku byla focena nočním režimem a aparát byl zapřený o zábradlí, nicméně i tak jsem jich asi 8 dalších musel vyhodit. Problém je zřejmě ten, že se ta hladina s lodí přece jen pohybuje a samozřejmě i muž přivazující loď. Snímky z Vraňan jsou dokladem toho, že dnešní fotoaparáty v mobilu jsou kvalitní a nezadají si minimálně se staršími fotoaparáty, ikdyž bylo více přirozeného světla.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak mě se tady libí ta snaha. Deník má přihlouplý článek s nulovou hodnotou. Vy popíšete kolik a kde bylo lidí a k tomu nějaké foto. Děláte to zadarmo a je jasné že nemáte super dělo. Přesto poskytnete foto které to přiblíží lidem v práci a podobně. Celkově to je zajímavý web. Různé spektrum článků, filmy, reportáže ale i zajímavosti. Neznám jiný web kde bych se toho o Mělníku dozvěděl tolik. Super práce.

    OdpovědětVymazat