pondělí 12. prosince 2011

Naučným putováváním po Štětsku vás provede loupežník Štětka

Dvacet jedna zastavení, dvacet jedna poznání města Štětí a jeho okolí. V rámci projektu „Zatraktivnění regionu Štětsko pro cestovní ruch" vzniklo na zhruba třicetikilometrovém okruhu po Štětsku „Naučné putování loupežníka Štětky". Bájného zbojníka, který podle pověstí přebýval v lesích nad Stračím v jeskyni Mordloch. Od prosince vás bude Štětka provázet po regionu a na jedenadvaceti zastaveních představí jeho historické, přírodní i kulturní zajímavosti.

Víte například, kterého vzácného živočicha můžete najít u Nebeského rybníčku ve Veselí? Nebo jaký byl význam starých cest v regionu? Znáte významné rody Štětska? Nebo vás překvapí někdo z fauny či flory regionu? Odpovědi na tyto i další poutavé otázky naleznete na tabulích rozsetých od Štětí přes Stračí, Brocno a další vesničky i zakoutí Štětska.

Zároveň si po cestě můžete i hrát. Na úvodních čtyřech zastaveních totiž naleznete interaktivní hry pro malé i velké. Loupežník Štětka bude bedlivě sledovat i kroky všech návštěvníků jeho trasy. Lépe řečeno na cedulích - směrovkách označil kudy se nejlépe vydat k další z tabulí naučného putování.

Kromě naučného putování jsou novinkou v obcích Štětska i ve Štětí samotném informační tabule a menší tabule s povídáním o památkách. Pro lepší orientaci turistů, ale třeba i pro doučení místních občanů.

Naučné putování je jedním z dalších produktů přispívajícím ke zvýšením atraktivity Štětska pro cestovní ruch. Mezi ně se řadí vytvoření nového Informační centrum na pěší zóně ve Štětí, nové turistické webové stránky www.stetsko.cz, interativní tabule inforamačního centra, kniha Štětsko z loňského roku, turistické propagační materiály a řada dalších.

Naučné putování loupežníka Štětky je hrazeno z projektu „Regionální operační program regionu soudržnosti Severozápad. Podporována z Evropského fondu pro regionální rozvoj".

Pro Soutok Jakub Hořejší.

2 komentáře:

  1. Šli jsme to teď o víkendu - děs běs. Vřele nedoporučujeme. Žádné značení, polní cesty bez jakýchkoli zajímavostí, nuda šeď. Informační tabule vágní, naprosto o ničem. Jen si zas někdo z EU fondu namastil kapsu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme tu ještě novější článek: http://soutok.blogspot.cz/2013/10/krasa-u-melnika-stezka-loupeznika.html

      Vymazat