pátek 30. prosince 2011

Video: Stůj u mě - Stand by me

A je tu poslední den roku. Nevím co přát. Většinou se přeje obligátní štěstí a zdraví. Já to změním. Já vám popřeji aby u vás i v roce 2012 někdo stál. Aby jste jak na ty šťastné, ale i na ty smutné chvíle nikdy nebyli sami. Lidský život je krátký a je třeba ho s někým sdílet. A tím nemyslím na Facebooku. A o tom aby u vás někdo stál je i tahle skvělá písnička, v ještě lepším remaku.

Přidávám tohle video, které vás po ránu určitě výtečně naladí na náročný den. Video pochází z dokumentární série Playing For Change (Hudbou ku změně) a je vskutku originální. Autoři tohoto dokumentu objeli nejrůznější kouty světa od Venezuely až po Rusko a nahráli s různými pouličními muzikanty a hudebně nadanými domorodci cover verzi známého hitu Stand By Me od Bena E. Kinga. Kouzlo celého klipu spočívá v tom, že ačkoliv se jednotliví aktéři zřejmě v průběhu natáčení vůbec neviděli, vytvořili spolu nádherné dílo, ve kterém se všechny hudební nástroje a hlasy skvěle doplňují. Doufám, že se vám bude video líbit a vyčaruje vám po ránu pořádný úsměv na tváři.
P.S.: Docela rád bych viděl tváře těch lidí poté, co jim autoři ukázali výsledek jejich snažení. A jen tak mimochodem, saxofon válí! :-)



Pro Soutok Lukáš Urban a Roman Rak

1 komentář:

  1. Vám taky všechno nejlepší. Hlavně at u vás i nadále stojí čtenáři.

    OdpovědětVymazat