pondělí 5. prosince 2011

Představujeme: SK Olympik Mělník

SK Olympik Mělník byl založen v roce 1992 Jiřím Bunešem. V jeho šlépějích postupně pokračovali Stanislav Hlaváček, Petr Proksch až po součastného lídra Pavla Šubu, který vede Olympik od roku 2004.

Během letité existence prodělal klub postupný vzestup od začátků v okresních soutěžích až po 1. ligu. V současnosti působí ve 2. lize. Jelikož v Mělníku není hala, která by vyhovovala nejvyšším soutěžím, musel si Olympik pro své domácí zápasy hledat azyl v jiných městech (Slaný, Odolená Voda, Neratovice). Postup do 2. ligy v roce 2005 přinesl zásadní obrat, klub se na 3 roky přesunul do mělnické haly BIOS, která kvůli tomu prošla menšími úpravami, aby se zde mohla 2. liga hrát.

V následujícím období dosáhl klub svých dosud největších úspěchů. V prvních dvou druholigových sezónách usiloval do posledních kol o postup a v obou případech skončil na druhém místě. V roce 2006 se v Poháru ČMFS, druhé nejvýznamnější domácí soutěži, probojoval až do finále, vysílaném v přímém přenosu na ČT4. Tým Olympiku se navíc dostal do čtvrtfinále prestižního mezinárodního turnaje Mizuno Cup v Brně. Zvítězil také na silně obsazeném letním turnaji Qanto Cup v malém fotbale ve Svitavách. V roce 2008 se Olympik, již posílený prvoligovými hráči, na třetí pokus dočkal kýženého postupu do 1. futsalové ligy.

Momentálně Tým A hraje 2. ligu. Na jeho zápasy bohužel musíte až do Neratovic. Co se dělo na Mělníku s halou Bios, si řekneme někdy jindy.

Spoustu dalších informací naleznete na http://www.olympikmelnik.cz/. Pro Soutok Jakub Hořejší.

Žádné komentáře:

Okomentovat