sobota 24. prosince 2011

Naboural služební vozidlo MP a ujel

Počátkem měsíce oznámila operační MP hlídce MP, že se v centru města pohybuje vozidlo, které svou jízdou ohrožuje ostatní účastniky silničního provozou a to i chodce. Při místním šetření bylo zjištěno, že vozidlo se nacházelo v ulici Husova a to v prostoru u knihovny. Po cca 1 min.  vozidlo z místa odjíždělo  značnou  rychlostí a to tak, že bylo slyšet jak se vozidlo rozjíždí zpět do ulice  Husova ( hrabání kol ). Jeden ze strážníků poté předepsaným způsobem řidiče vozidla vyzval k zasavení. Řidič  pokyn uposlechl  a vozidlo  zastavil  cca  0,5m  od  strážníka,  který  prováděl  úkon  k  zastavení  vozidla. Řidič po uvedení vozidla do klidu bez  jakéhokoliv varování  či jiného  upozornění vozidlo  opět rozjel  a to  tak,  že zasahující  strážník  musel okamžitě  reagovat a  uskočit  mimo  dráhu  jízdy  vozidla.
 Po  tomto jednání hlídka MP za pomoci služebního  vozidla,  kde   bylo  použito   výstražného  zvukového  a  světelného  zařízení, začala vozidlo  pronásledovat.  Pronásledované  vozidlo  ujíždělo vysokou rychlostí přes nám. Míru směrem k nám. Palackého, kde  objelo okrasné květináče  a vjelo do ul. 5.května, kde  mu  zabránil v další  jízdě  okrasný  železný  sloupek.  Následně  začal řidič s vozidlem couvat. V  té chvíli  ho dojela hlídka MP, která mu za použití  služebního  vozidla zatarasila cestu vpřed a to směrem na nám. Palackého. Strážník vystoupil z  vozidla a  hlasitě  vyzval řidiče  aby upustil  od  protiprávního  jednání.  Tento  však  ani  po opětovné výzvě neuposlechl a pokračoval ve svém protiprávním  jednání. A to tím, že neustále najížděl na služební vozidlo MP, které  následně  i poškodil  na levém předním blatníku a nárazníku. Současně při  tomto  jednání ohrožoval  i zasahujícího  strážníka  na  kterého najížděl.  Z  tohoto  důvodu  bylo  zasahujícím  strážníkem  použito donucovacího prostředku  obušku. Při  tomto bylo  rozbito okno u vozidla. Po  cca 15 vteřinách se podařilo řidiči z místa  odjet  směrem  na nám. Palackého.Hlídka MP začala opět vozidlo pronásledovat, ale jelikož bylo služební vozidlo MP poškozeno, pachatele se zadržet nepodařilo.
 Jednalo se o vozidlo tov. zn. BMW combi, tmavě  vínové   barvy,  staršího   typu,  hranatá   karoserie. Jelikož se  celá  událost stala rychle je poznatek o řidiči neúplný. Jednalo se  o  mladíka cca 25 -  30 let,  tmavých krátko střižených vlasů, zanedbané vizáže  a oblečený v černém  svršku. Celá věc byla předána na PČR pro podezření ze spáchání trestného činu.
Žádáme tímto veřejnost o případnou pomoc při zjištění pachatele tohoto protiprávního jednání. V případě jakýchkoliv poznatků prosím kontaktujte přímo MP Mělník, nebo  PČR Mělník.                  

Žádné komentáře:

Okomentovat