sobota 28. května 2022

Malý výběr společenských akcí, které se na nás doslova valí. Sto let SDH Mělník-Blata, Mělnický Vrkoč, Řecké dny v Krnově, Veteránské rojení v Lobči, Festival piva v Neratovicích, Mělnický hrozen, MJ 50, Lysá a Mšeno.


 Sice nás dnes čeká velký svátek mělnického motorizmu, ale je třeba se již dívat dále a připomínat si ty možnosti a termíny různých akcí. Těžko říci, zda se k nim dostanu ještě nějak detailněji, ale zde je takový vzorek možností nejbližších víkendů.

Je tomu neuvěřitelných 10 let, když tu vyšly dva články věnující se oslavám 90. výročí SDH Blata.

http://soutok.blogspot.com/2012/06/slavnostni-pruvod-hasicu-v-melniku.html

http://soutok.blogspot.com/2012/06/memorial-vaclava-seby-petra-tomana.html

Nyní tedy slaví SDH Mělník Blata rovných 100 let.


Vrací se i populární Mělnický Vrkoč a kdo máte rádi folklor i určitou pohodovou atmosféru, tak je to příležitost k pobytí.


Jak jistě víte, tak mám rád kromě popu a rocku i hudbu etnickou a mezi ni patří třeba i hudba řecká. U nás v Krnově žije už dlouho početná řecká komunita ( nyní snad rozšířená i o komunitu ukrajinskou), která zde mívá koncem června svůj hudební festival. Jde o poněkud nevhodný termín, protože Jízdenka na léto platí až od července, a takový výlet mimo období je trošku drahý špás, ale jako materiál do magazínu dobré, ne :-) ?

Také jedna z těch věcí, které prostě odkládám s tím, že snad jednou, že snad jednou, že snad jednou...


Lobeč, to je Veteránské rojení, pivovar, Muzeum E. Štorcha a krásný vinný sklípek. Dnes si dáme takový zákusek a v Lobči to je ověřená klasika. Těch automobilových srazů je všude v těchto dnech moc.


Neratovice se zase těší na pivní festival. Ten tu býval v květnu také a za pěkné účasti mnoha pivovarů, ale letos si dali organizátoři v tomto pauzu a vůbec jim to nemám za zlé. Určitě se i na Mělníku zase dočkáme brzy podobné akce a příští rok třeba i toho pivního festivalu.

Mělnická Jizerská 50 - 18.6. 2022.

Nechtěl jsem se dělat s plakátem, ale MJ 50 je pojmem, který bych nerad opomenul. Za tím je houževnatá letitá práce obětavých lidí, kteří jedou organizačně to samé na stále vysoké úrovni.

Omlouvám se za ty změny písma, ale vždyť už je zrovna v době těchto řádků sobota 0.35 hodin.


Nesmí chybět ani Mělnický hrozen a jistě bych mohl třeba znovu otisknout program RMM. Těch možností vyžití na akcích i soukromé aktivity na výletech, či na kole je nepřeberné množství, jen dostat nápad a chuť. Ještě nyní přidávám výstaviště v Lysé nad Labem a akce na Mšensku.

Pohodový a zajímavý víkend !

Výstavy v Lysé nad Labem.





Žádné komentáře:

Okomentovat