neděle 22. května 2022

Sto let motorsportu na Mělníku, aneb výstava na náplavce v Rybářích již příští víkend. Toulavá kamera zavítala do Zelčína i Lhotky. Ze soboty na neděli dostal Mělník nad trať obchvatový most.

 


Je to až neskutečné, jaké informace se na člověka od rána valí. Pěkné počasí láká ven a možností je mnoho. Usedám k snídani, píši upoutávku na příští týden, kdy dle mého názoru přichází akce, kterou bychom si neměli nechat ujít a hledám, co k tomu ještě rychle přidat.

Napadá mě, že teď někdy musí být také v Brandýse nad Labem ta Audience u císaře Karla, ale zjišťuji, že ta byla včera. Ani nevím, zda přijel včera dopoledne na naše nádraží nějaký parní vlak, jak bývalo u akce zvykem. Není ani bez zajímavosti, že v době, kdy bude u nás v Rybářích motoristický svátek, tak mají něco podobného i v Brandýse ( výstava veteránů)

Mezitím slyším z televize, že je tam v Toulavé kameře nějaká reportáž z Kokořínska, a když se podívám na obrazovku, tak vidím paní ředitelku Havlíčkovou ( RMM) a skalní byt ve Lhotce, který je zrovna součástí mého předposledního včerejšího článku :-). Do toho zjišťuji, že mi unikla reportáž o zooparku v Zelčíně a vracím televizi nazpět.


VLL Lysá nad Labem. Pozor, dne 4. a 5.6. doplněna výstava Lego kostky.


Mám radost z dvojnásobných bodů pro Mělník v Toulavé kameře a ještě registruji reportáž o říčce Vydře na Šumavě, kde už jsem 17 let nebyl.

Přímý link na přehrání pořadu na PC:

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1126666764-toulava-kamera/222562221500020/

Mezitím přichází zpráva z další webové elektroniky.,, Tak už dávali nad trať v noci ze soboty na neděli most. Je to na FB". 




Tak jsem se dočkal. Už si několik týdnů říkám, že nemá cenu na místě stále něco fotit, dokud tam nebude most. Jak budu mít čas, tak jistě bude i fotka. Je to již čtvrtý významný mělnický most, když opomineme ten v Rousovicích na Mladoboleslavské, nebo třeba ten na Kamenném Šraňku v Mlazicích apod. Pomalu by již bylo možné někde v médiích napsat příspěvek o mělnických mostech a datech, kdy byly budovány.

Pro tuto chvíli vše. Nenechte si ujít Toulavou kameru s krásným dablem mělnických reportáží a já osobně bych byl dnes spokojený ještě s dablem Leclerc - Sainz, ale nevím nevím :-). Už toto je však paráda pro české barvy v trošku nižší kategorii :

 https://www.sport.cz/clanek/moto-cesky-uspech-pilot-f3-stanek-vybojoval-ve-spanelsku-druhe-misto-a-je-na-dostrel-celkovemu-prvenstvi-3377524#source=hp&seq_no=4&utm_campaign=abtest198_novy_panel_sluzeb_varBB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Bonus ... Svezte se vlakem z pohodlí domova po libovolné domácí trati :

https://pohledzvlaku.cz/

Doporučení : Web youtube umožňuje celoplošný obraz.

Žádné komentáře:

Okomentovat