sobota 12. listopadu 2011

Neratovice plánují přeměnu mateřinky na polikliniku


Z budovy bývalé mateřské školy v Urxově ulici v Neratovicích na Mělnicku bude zřejmě sídlo polikliniky. Vedení města tam chce přesunout 24 ordinací z obytného domu v Kojetické ulici, kde nemají lékaři pro práci ideální podmínky, řekl místostarosta Tomáš Hrodek (ODS).
Přestavba přijde na asi 60 milionů korun.
Větší část budovy bývalé mateřské školy už desítky let zůstává prázdná a chátrá. V opraveném úseku bývalé jídelny mají již několik let výjezdové stanoviště středočeští záchranáři. Město získalo nemovitost loni od krajského úřadu za jednu korunu.
"Budova je nepoužitelná, jedná se o zastaralou konstrukci kvůli nestandardnímu materiálu," uvedl Hrodek. Proto chce město do nemovitosti investovat.

Provoz ambulancí ruší obyvatele bytů

Podle Hrodka se jako neschůdnější řešení jeví přestavba na polikliniku. Ta současná, která sídlí v přízemí obytného domu pro sociálně slabší obyvatele v Kojetické ulici, prý není pro lékaře ani pacienty příliš důstojná. Lidé v bytech nad ordinacemi provoz ambulancí ruší.
"Proto bychom ordinace rádi přestěhovali do nového objektu, který pak bude jednak blízko nemocnice, jednak blízko záchranné služby. Myslíme si, že to patří k sobě," doplnil Hrodek.
Alternativ využití budovy bývalé mateřinky má ale vedení města zatím více. Vyloučena není ani přestavba na domov pro seniory, ve hře je i varianta odprodeje nemovitosti.
Z budovy bývalé školky, která byla postavena před více než 40 lety, zbude při rekonstrukci jen kovová konstrukce. Město zatím hledá možnosti financování a shání dotace.

Zdroj: ČTK

Žádné komentáře:

Okomentovat