středa 16. května 2012

Soutok je partnerem reklamního panelu

Těsně před přejezdem v Kokořínské stojí nově reklamní panel. Soutok se samozřejmě zajímal o jeho výstavbu, zázemí a nakonec to skončilo až u podpory. 

Pravidelně se každých pár minut díky Soutoku dozvíte informace o počasí na následující dny.

A teď něco k panelu. Jeho základnu tvoří 12t těžký betonový blok. Ten není k zemi nijak připevněn. Důvod je prostý, pokud se kopne do země, musíte mít stavební povolení a to je na místním úřadě běh na dlouhou trať.     
Ze základu vychází 2m dlouhá stojna která je připevněna několika vruty do základu. Na druhé straně je to upevněno k základu obrazovky.

Teď už pojďme k obrazovce. Tu tvoří bloky složených led svítidel o celkové velikosti 4x2,2m. Díky tomu to je jedna z větších obrazovek v republice a největší obrazovka na sever od Prahy.


Uvnitř panelu naleznete kompletní zázemí. To je vybaveno klimatizací, servery, osvětlením, přepěťovou ochranou a podobně. Zázemí je v provozu 24 hodin denně. V nočních hodinách kdy je obrazovka mimo provoz se čile pracuje právě zde. I když je panel možné ovládat vzdáleně, musí se v noci provádět pravidelná údržba. Čištění kontaktů, výměna panelů nebo aktualizace softwaru.

A jak to ceklé vůbec funguje? V kancelářích hned vedle panelu sedí tým odborníků starající se o prefektní chod obrazovky. jakmile získají od grafika spoty k vysílání odesílají je okamžitě na vzdálené servery. Tam se převedou do optimálních formátů a jdou přes wifi přímo do PC v obrazovce. Zde je dekodér pro převod obrazu na pixely který obraz přímo přeposílá na jednotlivé bloky obrazovky.

Více informací o panelu získáte na telefonu 776 522 819 nebo přímo u panelu kde je i kancelář pro příjem reklamy.


Pro Soutok Lukáš Urban


3 komentáře:

  1. Jirka z Mělníka19. května 2012 v 13:48

    Teda... tomu třetímu odstavci odshora nerozumím ani trošku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím a hezkou neděli! Tak ta poslední fotka vpravo dole ukazuje, jak je to vlastně celé přidělané. Je to takový těžký betonový sarkofág položený na povrchu, který to musí všechno udržet a za pomoci jeřábu je vše jistě snadněji odstranitelné, než kdyby se musely hluboké základy dolovat ze země. Jakmile dnes někde kopnete do země, už to podléhá přísným podmínkám povolení, respektivě to nemusí být povoleno vůbec. Ostatně, země je zdrojem energetických tras a vše musí být zanesené v pozemkové dokumentaci.

      Vymazat
    2. Jirka z Mělníka20. května 2012 v 10:45

      jo tak.. už chápu :)

      Vymazat