čtvrtek 17. května 2012

Švédi mají puk, naši dobrou náladu.



Švédi majů puk, naši dobrů náladu..... tak nás kdysi častoval z rádia a z televize legendární komentátor Gabo Zelenay. Více o něm na http://cs.wikipedia.org/wiki/Gabo_Zelenay.

A ještě si dáme: Nad halou Globus preletěli tri bocani (čápi). Som zvedavý, aké nam priněsiu šťastie.

( Při útoku našich)
 Naši hráči si idů idů ,ako manželská dvojica po dvaciati rokoch. Nevedia, čo si majů povedať.

Gabo Zelenay byl prostě legenda, která v myslích starší generace přetrvala. Tehdy ještě počítače, ani internety lidi doma neměli a tak někdy poslouchali třeba i v rádiu pořady s názvy ,, S mikrofonem za hokejem. S mikrofonem za fotbalem." Někdy to bylo i v televizi, kde se leckterý komentátor nemusel tolik snažit komentovat situaci, a tak se někdy vedly dohady, že televize je sice televize a vidět obraz je prostě number one, ale v rádiu je to jinak asi větší sranda, hlavně, když komentuje Zelenay.
Ale, nebyl to jen Gabo, ač měl pohotové hlášky.Karol Polák mě zase jednou dostal větou : A lopta ( míč) je tak ďaleko od brány, že nás niemože ohroziť. Oj, to bola strela. Brvno ( břevno). Aké zme mali šťastie!

Pěkný hokejový večer přeje Soutok a pokud to nevyjde, tak nevadí.... někdy příště. Hlavně spokojenost a humor.

Aktualizace 15.5.2022 : 

Tak už 10 let čekám na to, jestli tu někdo napíše, že Gabo Zelenay byl sice skvělý a známý srandista hlavně z rádia z pořadu S mikrofonem za hokejem, ale ty hlášky, které zde uvádím patří s největší pravděpodobností všechny Karolu Polákovi. Teď jsem nějak zjistil, že ani já nemohu otevřít komentář ke článku. Nemám tento web jenom proto, abych někomu něco navrhoval, nebo někoho poučoval, ale abych třeba se i já něco dozvěděl naopak od čtenářů a mohu se i někdy zmýlit, nebo mít pochybnosti.

Nicméně tu mám pro vás nyní nově docela zajímavý bonus, kterým nyní při MS 2022 jistě nepohrdnete:

Žádné komentáře:

Okomentovat