sobota 12. května 2012

Kam na pivní slavnosti v sezoně 2012 ?





Vítejte před slavným pivovarem v Krušovicích. Měl jsem právě cestu kolem a docela se mi to hodí, jako pilotní obrázek pro článek na slíbené téma, takže jdeme na věc.

Co nás tedy čeká? Výborným pomocníkem jsou stránky pivního obzoru. Vybral jsem jen několik akcí z Mělníka nedalekých a dobře dostupných míst vlakem. Jistě chápete proč :-).

9. červen...Zlatopramen v Ústí nad Labem...více na http://www.zlatopramen.cz/cs-CZ/akce/pivovarske-slavnosti.html

16. červen.. Postřižínské pivo v Nymburku.. Z nádraží se vydáte do centra, přejdete přes Labe a jste tam. Pozor, prohlídka pivovaru jen dopoledne a v areálu není mnoho stromů, takže docela horko. Pokud neseženete místo, nebo se vám tam nebude líbit, tak doporučuji krásnou hospůdku, která připomíná pražskou Kampu a sousedí s kanálem ( vodní kanál vytéká a znovu vrací vodu Labi) v místě Velké Valy.

23. červen... Klášterské Hradiště... téměř soused Mnichova Hradiště na trati 070 Praha-Všetaty-Turnov. V poslední době velmi proslavené unikátní restaurací ve skále, kterou založili již ve středověku mniši. Nutno se do ní  objednávat.

14. červenec...Svijany... jen o asi tři zastávky vlakem dále. Pivovar, který disponuje velkým množstvím suvenírů, včetně tupláku.

21. červenec... pivní slavnosti v bývalém druhém Mělníku (Harrachov)

25. srpen... zmíněná Podkováň

1. září... Dočesnou v Žatci jsem musel tak nějak zanést, byť je to se spojením složitější a pochopitelně i finančně.


Snad vás minipozvánka převzatá  z Pivního obzoru potěšila ( více na stránkách)

Pro rádio Soutok vytvořil Standa Švec.

1 komentář:

  1. Zprávy z Českého pivního festivalu v Praze:

    22. 2. 2012

    V letošním roce se na Českém pivním festivalu Praha můžete těšit na největší pivní stan, který kdy byl v České republice postaven, bude mít rozměry 40x100 m a kapacitu 10 000 míst k sezení. Tento stan je co do velikosti a kapacity srovnatelný s největšími stany mnichovského Oktoberfestu.

    2. 1. 2012

    Ve dnech 25.-27.května se v rámci Českého pivního festivalu Praha 2012 uskuteční Celosvětový sjezd krajanů. Jste Čech žijící v zahraničí? Zaregistrujte se do naší Databáze krajanů a vyhrajte!

    OdpovědětVymazat