úterý 1. května 2012

Podkováň fest Grobián, téměř live.

Podkováň fest U Grobiána se stal  něčím nepochopitelným a fantastickým v těchto končinách. Už z dálky účastníky vítaly stany a stánky několika pivovarů. Někdo byl zcela překvapený tím, co že se to tu vůbec děje, jiný informovanější už hledal kamarády a známé tváře.


Kompletní výčet prodejců můžete samozřejmě vyčíst na letáku. Přítomen byl i bývalý starosta MU Mělník pan Neuman, jehož bratr podniká s nedávno vzniklým minipivovarem v Mělnickém Vtelně. K oblíbeným značkám patřily především produkty pivovaru Podkováň ( Na snímku červený speciál), 12 i Kvasničák, ale uspěla třeba i z pivovaru Medvěd Beroun především Medová 11ka, chválili lidé i Krtka s příchutí kávy, Václava 11 a spousta dalších značek. Jestl-li jsem něco popletl, tak se omlouvám, ale jistě to chápete a nemám chuť teď ověřovat správnosti informací :-).



V času mého příjezdu vyhrávala z amplionu kapela The Queen následovaná The Sweet, takže prostě bomba a pak přišla už naživo kapela Navostro. Klobouk dolů, dobrá muzika, zkrátka...borci.



Řada lidí přijela na kolech a není mi známo, že by někde byly nějaké dopravní problémy, nebo aktivita zaměřená vůdči cyklistům. Policie prováděla za hezkého dne za Chloumkem běžnou dopravní kontrolu především automobilistů.


Z dalších snímků je patrné, že zde bylo i mnoho automobilů a myslelo se i na mladé rodiny s dětmi. Děti tu totiž měli také příležitost, se různě zabavit a nakonec si i zasoutěžit u hlavního podia v ochutnávce limonád, podobně, jako dospělí v soutěži degustaci piv.


Na posledním snímku je začátek dětské soutěže. Hlavní stan rozhodně sloužil svému účelu a posezení v příjemném prostředí nemělo chybu. Dokonce vál příjemný lehký větřík. Alkohol pozvolna, snad i rychle odbourával hranice mezi lidmi a družnost mezi přáteli i zcela neznámými lidmi nabývala sympaticky na síle. Prostě to po všech stránkách vyšlo a všichni už se těší na další fest, který by klidně mohl být už snad za týden:-). Jen jednu prosbu jsem vyslyšel a sám jsem ji měl také. Až budete zase páni pořadatelé pořádat Podkováň fest, zkuste se zamyslet, zda by nestálo za to vybrat takové dny, kdy se nemusí druhý den ( mnozí z nás) do práce. Chápeme, že to má být pojato jako oslava určitých výročí, ale je to trošku nepraktické. A o dopravě jsem již psal minule. Možná by byli dobré i nějaké speciální autobusové spoje.

Pro rádio Soutok vytvořil Standa Švec.

Žádné komentáře:

Okomentovat