čtvrtek 3. května 2012

Aktivní hasiči z Mělníka-Blat.

Zajímavou hasičskou zbrojnici jsem objevil na návsi v Březovicích nedaleko Bezdězu, či Mšena. Mezi jmenovanou obcí a obcí Doubravice ( u Lobče) je krásné lesnaté a skalní údolí Skalského potoka.



Je až k nevíře, kolik máme na Mělníku různých spolků, zájmových sdružení, sportovních oddílů a jejich stránky jsou prakticky známé jen hrstce nadšenců, která se tím či oním zabývá. Podobná situace je ale i mezi mělnickými médii, kde si informační amaterské weby jen těžko prokousávají cestu ke čtenářům, kteří mnohdy znají pouze deník, týdeník Mělnicko a měsíčník Radnice. A přitom právě web Mělníček je doslova nabyt seznamem webů zájmových organizací i jednotlivců, a co mnohem více... Velice rychle nabízí čtenářům aktuální nabídky různých akcí v okolí blízkém i vzdálenějším. Ne nadarmo bývá informační aktivita na dobrém stupni, pokud ji tvoří více lidí a není konána povinně, takříkajíc profesionálně. Soutok je tak trochu jiným médiem, kde si spíše hrajeme, děláme po práci, co se nám právě chce a tu a tam nějaké informace doplníme.
K mnoha článkům mě motivuje nějaká myšlenka, náhoda, ba i nostalgie, a tak se nyní podíváme poněkud snad i překvapivě na web hasičský. On se totiž letos s oslavami doslova roztrhnul pytel a zcela určitě rád tady na Soutoku připomenu, že slavit se bude i na Mělníku-Blatech pořádné výročí. Je teď zdánlivě sice ještě čas, ale když vezmu, že nás čeká zítra již hokej a v zástupu čeká fotbal, tak se vůbec nic nestane, když tady připomenu tuto webovou adresu :
http://www.sdhblata.cz/hasici/hasici-melnik

Sami vidíte, že hasiči nežijí jen hasičskými závody, ale celou řadou dalších aktivit a už tento víkend, se můžete zůčastnit nějaké té akce. Stěžejní datum je 9. červen, kdy si místní sbor dobrovolných hasičů připomene 90. výročí založení sboru. Hasičské soutěžní disciplíny jsou rozhodně něčím, co jistě může zaujmout i náhodného diváka. O tom jsme se mnozí v centru města přesvědčili například na sklonku devadesátých let, kdy ulice Svatováclavská patřila soutěžním štafetám družstev, na náměstí byla výstava požární techniky ( máme akci ve fotografických archivech) a v závěru dne oslav byla ukázka zachraňování osob z vysoké budovy Seifertovi ZDŠ. Věřím, že i náš web přinese ještě něco z hasičského prostředí, nějaké ty obrázky a pokud něco máte...posílejte Romanovi. Závěrem bych vám rád poděkoval za včerejší den, kdy článek o pivních slavnostech u Grobiána způsobil, že vás během jednoho dne přišlo na stránky Soutoku rekordních 705 diváků, což je za ten půl rok naší činnosti nejvíc a máme samozřejmě velkou radost.
Pro rádio Soutok Standa Švec.

Žádné komentáře:

Okomentovat