neděle 10. června 2012

Veteránní rojení v Lobči.


Tak ze Mšena už je to jen skok do Lobče, kde vás nejprve přivítá rozvíjející se rekonstrukce místního pivovárku s muzeem Eduarda Štorcha, a pak už místní zámeček s hospodářskými budovami, které před rokem 89 sloužily zemědělcům, jako opravny zemědělských strojů a pro chov skotu. Zámeček snad sloužil spisovatelům. Kdo by se tehdy nadál, že tu o více než 20 let později bude moci obdivovat londýský patrový bus, který ještě v době nedávné běžně brázdil Londýnem.



Veteránské rojení v místním areálu rozhodně nebylo první a čtyřicet korun vstupného bylo jistě přijatelnou pozvánkou pro veřejnost. Jde o akci, která má své stránky na http://rozcestnik.veteranskerojeni.cz/  I tady bylo možné potkat několik známých tváří z Mělníka a prohodit pár slov. Ostatně, v sobotu odpoledne má řada lidí dobrou náladu :-).



Vybral jsem namátkou několik sportovních autíček z Anglie, kterým je hlavně výstava určena, ale i odjinud. Bylo jich hodně k vidění a stálo to za to.



Atmošku doplňovala umělecká tvořivost...


... a četná hudební vystoupení.


tady byl k vidění dokonce malý anglický picnic :-) .



Pamatujete tyto skůtry ? Tento byl společně s některými motocykly umístěn v bývalé stáji, kde je tuším snad dokonce stálé muzeum.



A nakonec pohled na hlučnější skupinku saxofonistů a směr Mělník.

Pro rádio Soutok Standa Švec.

Žádné komentáře:

Okomentovat