sobota 16. června 2012

Svatba knížete Lobkowicze on-line.


Přišlo to jak blesk z čistého nebe. Vstanu, zapnu PC a zjistím, že se náš pan kníže Lobkowicz žení.  Jelikož jsem nějak bez nápadu, tak už ve 12.30 stepuji s ostatními nedočkavě za zámkem a vzhlížím občas ke starému mostu.


Tady tak přemýšlím, zda je ten pán od Televize.


A už se konečně objevují ve Svatováclavské ulici.


Jo, koňský kočár, to je romantika.


Další dění mě tak zaujalo, že jsem málem prošvihl to hlavní. Ostatně, do kočáru nebylo moc vidět.


Kočáry jsou zkrátka krásné.


A ještě jednou pěkně z boku.


Tady už máme svatební pár, bohužel jen zezadu. Jiří Lobkowicz a operní pěvkyně Zdenka Belas.


Pohledy na některé svatebčany z aristokratických kruhů.


Údajně mělo zavítat na Mělník 200 hostů.


Pohledná žena ve fešném kloboučku vždy zaujme oko fotografa.


Někteří svatebčané přijeli dvěma ekovláčky.


Bývalý starosta pan Neuman měl ke svatebčanům projev.


A další fota hostů.



Připravil jsem pro vás i tři videa a myslím, že i nafilmoval jeden trošku nešťastný pád při výstupu z ekovláčku.







Co napsat závěrem ? Popřát snad všem jen to dobré. Jak našim svatebčanům, tak i vám čtenářům. Hezkou sobotu i neděli, a pokud nevíte co, tak už za chvíli je na náměstí tradiční Mělnická Jizerská 50 ka.

Pro rádio Soutok Standa Švec.

3 komentáře:

  1. No! Podivná "šlechtická" svatba. Mesalianční. Rozvedený kníže by se neměl ženit v kostele, což asi nečinil, tím směšnější, že na mši ta dáma šla v bílém, svatebním. To je též paradoxní, neboť nedávno se jí narodilo dítě. A princeznou rozhodně nebude, jak se píše, neboť není císař, který by jí nobilitoval. A aristokracii, pokud mne nešálí zrak, tam rovněž nevidím. Spíše zbohatlíky. (No, šlechta většinou ctí určité zásady dosud...)Paní se alespoň snadněji zařadí, že. (Pokud jí její pokusy o sebevraždu náhodou jednou nevyjdou; spíše ne. docela zblahobytněla - od slova bytný, bytelný.) Chudák kníže! Bůj mu žehnej.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jsem byl včera upozorněný na Mělníčku bývalou pracovnicí čtk, že pan Jiří Lobkowicz není kníže, ale pouze potomkem knížecího rodu, který neoprávněně užívá titul. Má to cenu nějak komentovat, když nám právě média célá léta, včetně známých webovek rodiny Lobkowiczů na Mělníku píšou tak, jak píšou ? Zkrátka, tituly se nešetří, nikdo nikoho za zneužívání titulu neobviňuje a lidé přijali jako fakt, že člen knížecího rodu je kníže. Vzhledem k tomu, že jsem zde uváděl v jednom článku třeba vysvětlení o tom, jak by se mělo jmenovat správně Labe za Mělníkem, tak je asi třeba zmínit i toto.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to vidíte...docela obyčejný bulvár, který jsem ani původně neměl vůbec v úmyslu navštívit, fotit a natáčet, protože raději někde cestuji ( bylo horko) a už má asi 820 čtenářů, což o 700 diváků ( s vyjímkou úspěšnější lyžařské 50ky)překonává ostatní mělnické akce a prakticky všechny akce.

    OdpovědětVymazat