čtvrtek 7. června 2012

Ve znamení Polska III.

K naší radosti nejen na Trutnovsku, ale už i tady u Harrachova jezdí třetím rokem  přes hranice tento vlak, který asi třikrát denně končí až v Jelení Hoře.
Když jsem si dnes prohlížel další reklamní noviny ve schránce, tak jsem vzpoměl na to množství reklam na různé akce, se kterými se teď v červnu doslova roztrhnul pytel, a kterými jsou teď nabyta snad všechna tisková i netová média, což je samozřejmě pro nás čtenáře jen dobře. Vůbec nevadí, že se některé reklamy na akce opakují, neboť může čtenář něco přehlédnout, nebo už zase pozapomenout.
My jsme tu tak trochu ve znamení šampionátu přišli nedávno s miniseriálkem, který má za úkol přinést zase něco jiného a trochu to čekání vyplnit.Dnešní třetí díl v předvečer zahájení fotbalového šampionátu věnujeme městu na druhé straně Západních Krkonoš s názvem Jelenia Gora (Jelení Hora), ovšem vezmeme to dnes trošku bez komentáře šmahem a spíše obrázkem.




Centru starého města v Jelení Hoře vévodí tento kostel.

Nedaleko pramene Labe či Labské boudy leží polská bouda Wavel, které se někdy říká také vysílač Sněžné Jamy. Ostatně, z toho místa je výhled na tři stejnojmenná ledovcová jezírka, na Jelení Horu a v neposlední řadě na tento hrad se jménem Chojnik nedaleko Jelení Hory. Zde pohled z vlaku.


Polsko je zkrátka silně náboženskou zemí. Prodej svatých obrázků v centru města.


Nedaleký hotel v centru.

Jelen je symbolem města.

Pro rádio Soutok Standa Švec.

Žádné komentáře:

Okomentovat