neděle 23. dubna 2023

Náplavka letos sportovním automobilům a motocyklům sloužit nebude. V kempu bude konečně zase start Rallye veteránů. Autobusový a trolejbusový den PID v Letňanech. Stezka Štětí - Liběchov.

 


Přátelé, není od února ve společnosti snad větší téma, než důchody, odchod do důchodu předčasný, nebo řádný ,či dokonce případná práce důchodců i v důchodu. To snad musel  zaznamenat každý, kdo se přihlašuje k internetu přes seznam.cz. .

Většina z nás tentokrát věřila, že se dočkáme první opravdu krásné soboty roku 2023 dle našich představ, v neděli snad bude i pršet a ono se to beze zbytku vše splnilo. A tak se stalo to, co  důchodce vůbec řešit nemusí a člověka ve věku přes 60 let už to pěkně nadzvedává ze židle. Člověk nemůže dělat často v životě několik činností  současně. Můžete si mnohdy vybrat pouze jednu možnost, jak tu sobotu strávit.

Prostě jsem chtěl již letos konečně sednout na jízdní kolo a svézt se tradičně premiérově po cyklostezce přes lužeckou lávku k mé oblíbené chmelnici, ale nebyl z důvodu jiných priorit čas. A proč to rozčilování ? Protože jednou zjistíte, že s přibývajícími léty i přes určitou výhodu letního času to už nejde všechno tak, jako kdysi a navíc i po dlouhé pauze bez sebemenšího tréninku. 

Ale již dost nadávání. Kvůli tomu na tomto webu nejste. Námět na článek se našel i tentokrát.


.Magnólie  před ZDŠ Jungmannovy sady, se těší na Mělníku podobné mediální pozornosti, jako sakury ve Fričově ulici. Měl jsem tentokrát díky náhodě i správnému času štěstí, se kterým přišel i nápad si udělat konečně také jejich osobní fotografie. Možná vás překvapí, že tu roste od roku 1922, jak jsem se dočetl na FB historické skupiny.




Jiná situace je v případě sakur, které jsem fotil již několikrát. Ty již na webu najdete v některých květnových článcích, ale letos na svá mediální fotografování teprve čekají. Není bez zajímavosti, že se letos dělá po celém Mělníku rekonstrukce plynových přípojek a jsem zvědavý, jak bude ve svém výsledku Fričova ulice po rekonstrukci vypadat.


Nejsem sám, kdo měl radost, že mohl být u znovuzrození Mělnického okruhu v roce 2018 a potažmo i na druhém ročníku 2019, o kterém mi táta kdysi  dávno několikrát vyprávěl. Motorizmus táhne mnoho lidí ve společnosti a Mělník není vyjímkou. Loni bylo jasné, že konec covidu-19 bude sice nadějí pro společnost, ale nikoliv pro Mělnický okruh. To se zdá být škoda, ale s rozhodováním mocných a vlivných lidí prostě často nic nenaděláte. Někdy nejsou leckde platné ani petice, které mnohdy  již ani nevznikají.

I tak bylo loni úspěchem, že jsme se dočkali oslav 100 let motosportu na Mělníku a akce i přes mrzutý incident měla ve společnosti slušný ohlas. Chce se to jen trošku o akci pobavit s lidmi a vyslechnout si názory. 


Také letos se mě již jeden příznivec motorizmu ptal, zda jsem již něco někde nezaznamenal, protože prý stále nikde neviděl dosud žádný plakát a již je na čase. Protože je mi i toto blízké, tak jsem dnes začal pátrat a aktuální stav věcí se dostavil.

Předně si pamatujte termín 27. května 2023. A pak si hlavně pamatujte, že depo motocyklů je v Zelčíně a automobilů v Horních Počaplech. Není to zpráva poslední a ani moc pozitivní, ale na druhou stranu to kvůli pracím v Rybářích na náplavce asi jinak nejde.


Teď ještě odbočím od automobilismu. V neděli 30. dubna bude slavnostně otevřena turistická stezka ze Štětí do Liběchova a s ní i vyjímečně liběchovský zámek.




Pak je tu pozvánka na 3.6. do kempu, kde nám zase začne Rallye veteránů.


To jsem však již v červnu, kde také bude zase Lobeč ( anglické sporťáky a veteráni), ale v Mělníku třeba také Vrkoč, nebo MJ 50, kde bych letos docela nerad chyběl.








Dovolil jsem si i připomínku akce, která Mělník nedávno navštívila a zřejmě během roku navštěvovat bude.


Příznivci současných i historických autobusů si zaškrtnou 13. květen. Tentokrát půjde i o  Den trolejbusů.

SOBOTA 13. KVĚTNA 2023 V 10:00 AŽ 17:00

Trolejbusovo/Autobusový den PID











Žádné komentáře:

Okomentovat