pondělí 17. dubna 2023

Monster Truck v Mělníku. Exklusivní záběry z přípravy na zítřek. Organoidy- minimozky s očima. Vinná noc v sobotu. Výborný souboj o titul MS v šachu.

 


Přátelé, je pravda, že formule 1 je již po celá desetiletí považována za určitý TOP motorismu ve světě a bohužel musím napsat, že našemu Romanovi Staňkovi, se v premiéře v závodech formule 2 nedaří, ale svět motorových disciplín je mnohem mnohem širší. Už v 70. letech 20. století jsme se mohli u nás dočíst o různých závodech v USA, mezi které například patří závody dragsterů, hot rods a samozřejmě závody série Indy-cars.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Dragster

https://cs.wikipedia.org/wiki/Hot_rod

Mělník bývá v posledních letech velmi často poctěn diváckým představením Monster Truck a zdá se, že se mu u nás daří, protože již před každým představením, ale i jindy se pozornost čtenářů silně upírá ke všem článkům na toto téma.

Dnes se oprostím určitých komentářů a přejdu rovnou k věci. Mám tu takovou malou fotogalerii z přípravy před představením ( 18. a 19. 4. v 17.00), tak vám snad přijde k chuti.









Víkend je zase blíže, a tak je na čase opět připomenout milovníkům vína sobotní Vinnou noc a mladým rodinám Řípskou pouť. Plakát jsem tu nedávno dával.
Musím se však přiznat, že bych už také docela rád viděl pozvánku na automobilovou akci ( Vrbno - Mělník) v měsíci květnu, která má mít hlavní depo na náplavce. Ovšem, květen patří také další oslavě autobusů a tentokrát prvně i trolejbusů na akci PID v Letňanech.

Jaro je prostě všude tradičně nabito různými akcemi.


,,Tak co páni šachisté, sledujete souboj o  mistra světa ?" Takový suprový zápas tu léta opravdu nebyl. Místo nudných remíz tu bylo několik špičkových dramatických partií, a ta včerejší šestá byla také dost vydařená. Myslím si, že stav 3:3 po šesti partiích ze 14 je vynikající pozvánkou k dalšímu sledování. Sedmá parte se hraje v úterý 18.4. Vynikající rozbor v češtině najdete na tradičním novoborském webu.


Odkaz na on-line zápasy jsem tu již dával.


Vynikající FB Rostislava Szerudy nemá za měsíc duben překvapivě ani čárku, ale přesto jsem tu objevil několik zajímavých, téměř neuvěřitelných článků, které stojí za návštěvu. To víte, v televizi nám to nikdo nepoví a navíc  mají běžné průměrné dokumentární programy až moc reklam a upoutávek, čímž člověka doslova otráví.

https://nedd.tiscali.cz/vedci-vypestovali-minimozky-s-ocima-ktere-vidi-517404

https://nedd.tiscali.cz/mozek-funguje-jako-stroj-casu-drzi-nas-15-sekund-v-minulosti-528060?fbclid=IwAR3Sd9JKpIdY_cVmQ9i-K9fIkTrW9lmL_kMnOqhyM3oygQsl5MCIGgnEBQw

Pohodový týden!

Žádné komentáře:

Okomentovat