sobota 10. října 2020

Mělník v proměnách času na 180 srovnávacích fotografiích již nyní na internetu. Bůh Ti žehnej Ozzy Osbourne.

 

Milí čtenáři, během týdne jsem vůbec  netušil, že dnes budu mít nakonec volný den, protože žijeme ve flexibilní době, ale stalo se. Bohužel nám venku prší, a to není nikdy moc dobré, i když máte možnost třeba něco číst, na něco se dívat, nebo něco popíjet, či jinou interní zábavu :-).

Mimochodem, pokud máte možnost zpětného televizního záznamu, tak doporučuji shlédnout dokumentární film na programu ČT Art ,, Bůh Ti žehnej Ozzy Osbourne. Lze se dívat i přes odkaz ...

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11918322225-buh-ti-zehnej-ozzy-osbourne/21838775724

Pro moji generaci to byla ikona a je docela zajímavé vidět souvislosti, protože drogy jsou v posledních letech velkým téma i u nás a měli jsme na Mělníku i protidrogový vlak.

https://soutok.blogspot.com/2016/06/na-kokorinsko-s-parou-2016-mala.html


Dnes mě tedy přivítal dopoledne internet a s ním i množství článků na téma kovid-19. Upřímně si položme otázku : ,, Kdo z nás bychom zvláště v červenci a srpnu dobrovolně nosili roušky a dobrovolně se vařili a dusili ?"  Navíc tehdy nikdo z lidí, které znám a a ni politiků z opozičních stran nepochyboval, že je takové případné nařízení blbost a lidé na uvolnění již čekali.

A, že si lidé hledají kličky, jak pokračovat třeba v rozjeté párty přes výdejní okénko, nebo u někoho soukromě doma, tak to je jasné asi tak, jako nářek podniků v centru Prahy, které přišly o svoji bohatou zahraniční klientelu. Prostě je to zase ta politika a boj o moc.

K téma dnešního článku mi pomohl jeden čtenář, který četl jeden můj rok a půl starý článek. Už ani člověk neví, co napsal:-). Všichni již čekáme na novou knížku pánů Karla Lojky a Martina Klihavce, a mnozí ji najdeme pod stromečkem, což je v posledních letech již téměř tradice :-).

Však již také čekám na reklamní propagační materiál. Nicméně, porovnávací fotografie nejsou samozřejmě žádným novým téma a i Mělník jich má dost, jak ukazuje článek ....


Doufám, že se na mě nebude nikdo zlobit, když vám jich 180 nabídnu z webu jakéhosi pana Václava Víška, protože fotky na webu sice můžete zvětšovat a máte prázdné ruce, ale sáhnout si do domácí knihovny a prolistovat třeba i  autory podepsané knihy, které žádný počítačový virus nezničí, tak to je úplně jiný level, jak je v dnešní současné češtině běžné říkat :-).


Má to však jeden háček. Pan Václav Víška nafotil Mělník v 6 sériích po 30 fotografiích a na webu je dost nedořešené přepínání. Divák se musí po každé sérii přepnout zpět na Středočeský kraj ( je tam celá republika) a zadat například podstránku Mělník 3.

To je tedy dnes tady nejspíše vše. Udělejte si podle možností co nejlepší víkend a třeba vám nabídnuté fotky k prohlédnutí, nebo již zmíněný dokument dají tip na volnočasovou aktivitu.


Žádné komentáře:

Okomentovat