sobota 18. června 2016

Na Kokořínsko s párou 2016. Malá fotogalerie.Protidrogový vlak již stojí v Mělníku.


Bohužel to tak někdy v životě chodí, že se na něco dlouho těšíte, máte v plánu, jaké akce jen navštívíte a nakonec vám podlomí zdraví jednoho všedního rána docela obyčejný nečekaný déšť. Svoji aktivitu jsem tedy tento víkend vložil jen do velmi krátkého časového období a s určitou nelibostí jen velmi nerad letos zcela oželím MJ 50. Fotografie však jistě budou na www.bezky.cz a věřím, že asi nejdříve v Mělnickém Deníku i později Mělnické radnici.


Zavítal jsem aspoň ve 13.15 na mělnické nádraží a sami vidíte, jaká se jinak za docela pěkného dne zrovna přehnala přeháňka. Vzhledem k tomu, že měl jet vlak do Mšena až ve 13.30, tak mnoho lidí vyrazilo na oslavy do Mšena již dopoledními běžnými spoji, ale i tak nějaká ta účast byla, jak uvidíte na fotografiích.



Za lokomotivou s oficiálním označením 423 a přezdívkou ,, velký býček" jsem si však musel zajít s jinými fotografy do netradičních míst nádraží. Jak brzy uvidíte, tak na svědomí to měl zřejmě odstavený protidrogový vlak, o kterém již víte z jiných médií. Do lokomotivy totiž bylo potřeba dočerpat z hasičského vozu dostatečné množství vody.

 
Bílá čísla na červeném štítku mají své informační kouzlo https://cs.wikipedia.org/wiki/Zna%C4%8Den%C3%AD_lokomotiv

Laika obvykle zaujmou velká čísla. První udává počet hnaných náprav. K druhému číslu přidejte vždy trojku a znásobte desetkrát. Uvidíte, že zatímco modrý Albatros 498 ( velký stroj na rychlíkových tratích) vyvinul rychlost 120 km/h , tak ,, bejček" byl stvořen pro rychlost 50 km/h . Poslední číslo po přičtení 10 ky uvádí zatížitelnost nápravy, tedy 13 tun.


Čekání to bylo opět delší, lokomotiva je klasicky z depa z Jaroměře a už jsme ji tu viděli na oslavách v roce 1997 ( 100. výročí trati Mělník-Mšeno-Dolní Cetno.)


Pohled do ovládacích prostor celého stroje.


A tady už máme zmíněný projekt na podporu boje proti drogám http://revolutiontrain.cz/v2/projekt.php
Mělník je poslední stanicí tohoto propagačního kola a  vypadá to zajímavě. A co vy, měli jste někdy jen tak touhu vyzkoušet, co taková droga dělá, nebo jste si raději užili docela příjemnou opičku po rozumně přehnané konzumaci alkoholu :-)?



Prohlédněme si tedy trošku ještě vagonky...


...proviant se suvenýry..


....a typický venkovní přechod mezi dobovými vagony.


Bejček konečně dorazil k vlaku ..


... a bude se moci jet.



Zvláštní štiplavý závan kouře má svoji romantiku :-).


Sotva jsem vyšel ze stanice, už se mě ptal jeden cyklista na Blateckou hospodu a byl potěšený, že o akci Mělnický hrozen vím. Obě cykloturistické trasy vedly přes Hněvice a Štětí do lesů Kokořínska. Moc chytře organizátoři vymysleli trasu a udělali i reklamu Labské cyklostezce u Mělníka. Docela jsem zvědavý na účast. Hezký zbytek víkendu a já se pokusím něco s tím zdravím udělat :-).


Žádné komentáře:

Okomentovat