pátek 16. října 2020

Přehled nabídek mělnických restauračních podniků občanům města v současné době koronavirové. Soutěž k výstavě Imaginárium bratří Formanů má své výherce.

 


Dnes, se k vám dostává ve zvláštní době takový zvláštní článek, který by měl pozitivně řešit hned tři věci. Člověk jíst musí, a ne každý touží po tom, aby si něco přinesl, nebo přivezl z obchodu, či lépe řečeno ze supermarketu a doma si to ohřál, nebo si i uvařil. Společnost je zkrátka na různé gastronomické služby zvyklá a přitom existují v současné době různá vládní nařízení, která nejsou příjemná ani zákazníkům, ani těm, kteří pro vás za normálních okolností jídla mnohdy ve svých provozovnách navaří a přinesou vám je ke stolu.

Samozřejmě, že jsme již během těch několika uplynulých měsíců viděli v médiích několik scénářů, jak se k problémům postavili ti, jichž se to dotýká nejvíce. V řadě případů pokračují ve své činnosti dále, jen cestu k zákazníkům si najdou buď dovážkou na konkrétní adresu, nebo přes nějaké snad dočasné výdejní okénko. To je pozitivní pro obě strany.

Ovšem, napsal jsem, že jsem pozitivně vyřešil hned tři věci a snad udělám tímto článkem i něco užitečného, byť jsem informace přebral z internetu. Takzvaná pracovní flexibilita, ve které žijeme, nám nemusí být vždy zrovna po chuti, zvláště pokud je venku hezké počasí, teplo a konají se nějaké společenské akce, nebo máme plán na nějakou osobní zábavu, či na výlet.

Jsou však chvíle, jako je tato, kdy to takzvaně z celé řady důvodů moc nebolí. Na druhou stranu je pochopitelné, že potom není ani čas, ani inspirace, či třeba chuť vůbec něco psát. A tak si myslím, že není vůbec špatný nápad zde vystavit do čela článků právě tyto informace níže a přidal jsem i zprávu, která mi dnes došla v e-mailu z RMM, a která snad udělá radost v soutěži úspěšným dětem a jejich rodičům.

Zpráva TIC Mělník :

Vážení návštěvníci,

stejně jako na jaře přinášíme přehled podniků, jejichž služby můžete využít. Jejich dveře jsou sice zavřené, ale "hladová okénka" zůstávají otevřená

Blatecká hospoda nabízí výdej přes okénko i rozvoz,
Jídelna u Růzhů si můžete dojít pro teplé jídlo do krabičky nebo si v masně na náměstí či lahůdkách na váze můžete zakoupit vakuované krabičky.


Na Staré Kovárně si můžete jídlo objednat,
Pšovecká Krčma nabízí rozvoz i výdej přes okénko z boku budovy.
Ani Dobrý Kanec - Hostinec nezahálí a nabízí speciální rozvozové menu, stejně tak nezahálí ani starší brácha Němý Medvěd - Minipivovar & Beer Bar a nabízí rozvoz burgerů i piva.


Autocamp Mělník se můžete stavit k okénku nebo si oběd (či večeři) nechat dovézt.
Restaurace Na Hradbách nabízí speciální rozvozové menu.
Flintu do žita nehází ani U Piráta, zde si můžete objednat rozvoz, nebo si jídlo přijít vyzvednout.


Restaurace bez názvu nabízí možnost rozvozů a dokonce i možnost platbu elektronicky dopředu.
Trochu exotiky si můžete dopřát s rozvozem z Namastaey India Mělník.
Nejen japonské dobroty vám dodá až do domu Sakura SUSHI.


Daniel's Burger Mělník je v rozvozu sice stálicí, je ovšem dobré si jejich nabídku také připomenout. 
Hospoda na autobusáku také nabízí rozvoz či vyzvednutí na místě (Hanz Peklo)
Nejen pro kávu, ale i domácí marmelády nebo palačinky se můžete stavit v Café Tamara
Své oblíbené baristy můžete navštívit osobně v Kafe Mělník a vybrat si z pravidelné dávky zákusků či jiných dobrůtek.


Donnie Brasco Coffee & Lounge
 nabízí nejen neodolatelnou snídani do postele, ale i rozvoz obědů a večeří. Vše si můžete samozřejmě vyzvednout přímo na místě.

Všichni věříme v to, že se brzy vrátíme do svých oblíbených podniků. I když to momentálně není možné, můžete je podpořit právě objednáním rozvozu, nebo jídla s sebou.



Soutěž k výstavě Imaginárium bratří Formanů v mělnickém muzeu má své výherce!

Regionální muzeum Mělník, 16. 10. 2020

Výstava Imaginárium bratří Formanů, která celé léto bavila malé i velké návštěvníky, právě opustila mělnické muzeum...Matěj Forman osobně při deinstalaci vylosoval výherce doprovodné soutěže:

1. místo - Originál grafiku od Matěje Formana a dřevěnou autorskou hračku získává BARBORA PAVLÍČKOVÁ 2. místo - Publikace Povídačky pro Klárku a Povídačky pro moje slunce s věnováním od Matěje Formana a dřevěnou autorskou hračku získává LUCINKA POUSTKOVÁ 3. místo - Publikaci O dešťovém kameni s věnováním od Matěje Formana a dřevěnou autorskou mini hračku získává ANDREJKA HAMANOVÁ

Sadu pohledů s obrázky od autorů výstavy získávají: Šárka Kůsová, Alex Birnbaum, Kateřina Jindráčková, Sofie Šindlerová, Magdalena Kopytová. Bohužel slavnostní předání cen nemůže kvůli opatřením proti šíření koronaviru proběhnout. Výhercům se muzeum ozve pro individuální předání. Všem vítězům gratulujeme!!! Tajuplný výtvarný a divadelní svět Divadla bratří Formanů byl v Mělníku k vidění od 10. 7. do 7. 10. 2020. Výstavu navštívilo téměř 3000 lidí.

Kontakt:

Kristýna Frelichová – odd. PR a propagace frelichova@muzeum-melnik.cz, tel. 728 620 651, tel. 315 630 923 Regionální muzeum Mělník, příspěvková organizace Středočeského kraje, nám. Míru 54, 27601 Mělník http://www.muzeum-melnik.cz/

Pěkný víkend!


Žádné komentáře:

Okomentovat