pátek 2. října 2020

Program Regionálního mělnického muzea (RMM) na měsíc říjen a nejbližší akce. Akce na výstavišti v Lysé nad Labem v měsíci říjnu.


Je před námi první říjnový víkend, nastal podzim a projevuje se to občas i na náladě, protože tento rok navíc ještě rozhodně standardní není. Pokud to náhodou nevíte, tak máme tento pátek a sobotu volby krajské a senátní, a samozřejmě jsme i všichni tak trochu v očekávání, jaká opatření nás čekají ohledně covidu- 19, a jak se bude situace vyvíjet.

Lituji každého, kdo musí navštívit cokoliv, co nějak souvisí se zdravotnictvím, byť nemá covid, protože se zase může dočkat různých časových odkladů.

Co Mělník ? Stačí jeden problém a už se zase plácáme v dopravních problémech. Těch aut je už moc a lidé jimi pořád někam jezdí kolem i do centra. Chystají se ale i příjemnější věci. Třeba zítřejší Burčákové trhy, nebo připravovaná  kniha Karla Lojky a  Martina Klihavce  s názvem  Mělník v proměnách času. Šušká se také to, že sídliště Pivovar bude mít pivovar, nebo že už bude brzy za peníze EU mít Mělník parádní autobusák ( To už je z městského měsíčníku :-)), a radost mají všude tam, kde se dělají nějaké chodníky apod.

Nechme však těch rozborů, které k nám promlouvají ze všelijakých novin i regionálních FB a pojďme se podívat na akce místního muzea a nedalekého výstaviště v Lysé nad Labem. Připomínám, že je hlášený na víkend docela slušný vítr a nezapomínejte ani na knížky, které mě osobně dělají poslední dobou dost často společnost. Jen se stačí zrovna nadchnout pro nějaké téma :-).

Nyní již osobní pozvánka na akce přímo z muzea:

Dobrý den,

srdečně Vás zveme do Regionálního muzea Mělník v říjnu:

Některé akce jsme bohužel nuceni zrušit, ale stálé expozice i výstavy jsou v plném provozu. Otevřena je pro Vás také muzejní kavárna!

 

Již tuto sobotu 3. 10. vyrazte s námi na tradiční ornitologickou vycházku Festival ptactva. Sraz je v 8:00 před muzeem.

Do 7. 10. máte poslední šanci navštívit skvělou výstavu Imaginárium Bratří Formanů v obou výstavních sálech muzea!

Až do 29. 11. můžete ve vstupních prostorech obdivovat díla žáků ZUŠ Mělník vzniklá k výročí 1160 let od narození české a mělnické patronky sv. Ludmily - Ecce Ludmila.

Výstava Václav Levý - doba, život a dílo bude k vidění od 16.10. v malém sále. Bude otevřena bez vernisáže.

 

Ruší se přednáška Mykologického kroužku Mělník Léčíme se houbami (7. 10.) a Mezinárodní den archeologie - vycházka na hradiště Zámka (17. 10.)...

Více v příloze.

 

P.S. Prosím, mějte na paměti, že vstup do muzea i kavárny je možný pouze v roušce. Uvedený program i provoz muzea se může změnit podle aktuálních vládních opatření v souvislosti s epidemiologickou situací - výskytem koronaviru v ČR. Sledujte, prosím, aktuální informace na webu a sociálních sítích muzea!

 

Přeji hezký den
Kristýna Frelichová, DiS.

PR a propagace

 




Výstaviště Lysá nad Labem.


Pohodový víkend!

Žádné komentáře:

Okomentovat