sobota 3. října 2020

Myslíte si, že samoobslužné pokladny v supermarketech jsou pro zákazníka nějakou výhrou ? Fantastickou výstavu za vilou Karola o tom, jak si mnohdy sami sobě nenápadně škodíme zdokumentoval Soutok detailně Z dnešních trhů..

 


Na Mělník jezdí turisté hlavně kvůli fantastickému výhledu ze dvou míst od jeho zámku. Je to trochu paradox, že maličký kopeček na dně republiky dává takové skvělé pohledy do kraje, ale je to tak. A nejenom skvělé výhledy, ale jak díky momentální zálibě Soutoku víte, tak sem také občas přichází docela slušně vzdálené rozhlasové a televizní signály :-).


Pak ještě musím vyjmenovat návštěvníky těchto míst, kteří k nám přijíždí z dálek i z blízkého okolí. Když se s nimi dáte do řeči, tak to také může být příjemný zajímavý zážitek. Ovšem, poslední dobou se prostor za vilou Karola již podruhé proměnil v něco, co bychom mohli nazvat výstavou pod širým nebem.

Opět jde o výstavu naučnou, která poukazuje na problémy světa kolem nás. Jenže, tentokrát se nás téma týká již tolik, že jsem si dal tu práci a výstavní plakáty jsem nejen nafotil v plné velikosti, ale níže jsem i zvětšil písemný obsah tak, že si  celou výstavu můžete do nejmenšího detailu prohlédnout ( přečíst obsah) zde.

Ta výstava si to zaslouží, protože mnozí jsme občas nějakými zákazníky, mnozí někde, nebo nějak pracujeme a řadu věcí si přitom buď ani neuvědomujeme, nebo nám to dochází až časem. V každém případě jde o zajímavé téma, které nám říká, že ne vše, co se může zprvu jevit tak, jako skvělá věc, že tou skvělou věcí je.

Přeji vám pěkné zajímavé počtení nad věcmi, o kterých mnohdy nepřemýšlíme, pokud nás nějak nepálí. Závěrem jsem přidal ještě několik málo obrázků ze sobotních trhů. Naši předci by se asi divili, jak kdysi sobotní téměř mrtvé okresní město dokáže díky trhům, problémům v dopravě a přeci jen ještě určitému turistickému ruchu v sobotu dopoledne ožít.































Pěkný zbytek víkendu !

Žádné komentáře:

Okomentovat