neděle 3. listopadu 2019

Parkoviště P+R. Billa před otevřením. Aktuální stav staveniště. Již se můžete ucházet o práci v mělnické Bille. V Lysé nad Labem začínají velmi oblíbené podzimní výstavy.


Pokud k vám již dorazilo poslední číslo Mělnické radnice, tak vás možná překvapila zpráva o jakémsi autoparkovišti P+R. Zvyk je železná košile, a tak nám mnohým připadá normální, že se dá parkovat u hlavní obchvatové silnice před budovou nádraží, nebo přes silnici.

 A když je všude nacpáno, což se opravdu někdy stává, zejména pokud jsou nějaké  akce přímo na nádraží, nebo tu začíná společný výlet většího počtu lidí s návratem zpět, tak se auta nastěhují i do ulice Jiřího z Poděbrad, která vede k autobusovému nádraží.

Najednou je tu nějaká zpráva o parkovišti P+R. Informace mohou být někdy zavádějící. Tam se přece někde nalézá prodej dříví, občas se tam něco vykládá z vagonů. Nebo, jak sem někde četl v reklamě cyklo Erben, tak to bude asi ta plocha před prodejnou, kde si mohou zákazníci zřejmě vyzkoušet zakoupenou koloběžku, či motorové kolo.

Věcí vás napadne mnoho. Dokonce jsem si myslel, že to volné parkování před nádražím někdo jen pojmenoval :-). V článku se totiž navíc nic bližšího snad ani nepíše. Je tam spíše už dlouho očekávaná informace o tom, že od nového jízdního řádu v prosinci 2019 bude u nádraží stavit autobus číslo 747.

Vězte tedy, že jde o tuto ohraničenou plochu poblíž kolejí a dostanete se sem  především z křižovatky, odkud se odbočuje do ulice Jiřího z Poděbrad.

Jo, kde jsou ty časy, když se přemýšlelo o zapojení do nějaké soutěže o krásných nádražích a přemýšlelo se, jaké podnikatelské služby by tu mohly být ( cukrárna, restaurace, knihy, časopisy, infocentrum, květiny, prodejna čajů .... to je výčet jen některých aktivit, které jsem na některých nádražích objevil) Je však pravda, že tu odbočuje jen lokálka do Mšena, byť dnes již máme ( momentálně zase prakticky díky práci na kolejích ne) občas i přímá spojení s Prahou.


Bude konečně Billa na Mělníku už otevřena ? Přeci jen se giganti Tesko a Kaufland trošku okoukali a pokud si někdo z vedení těchto podniků myslel, že přesun zboží v regálech a někdy dost zvláštní zásobování i způsob věčně poloprázdné nabídky zákazníky osloví, tak je spíše naštval.

Prohlédněte si tedy na dalších snímcích, co vše je ještě třeba dodělat, ale prý se to už blíží. V každém případě již shánějí do prodejny zaměstnance.

https://billa.jobs.cz/volna-mista-prodejny/stredocesky-kraj/

https://billa.jobs.cz/detail-pozice/?id=G2-1409326393-aden_brand0&rps=186

Také tam něco postrádáte :-) ?

A na samotný konec suprová nabídka krásných akcí z výstaviště v Lysé nad Labem.






4 komentáře:

  1. Billa měla být údajně otevřena už dnes (2. prosince), ale stále se uvnitř pracuje. Komunikace otevření prodejny ze strany provozovatele je každopádně mizerná. Jestli si myslí, že zahájí roznos letáků po Mělníku a lidi už si nějak ohlídají, kdy otevřou, tak to tedy nezačíná moc dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za příspěvek. Tak nějak nevím. Řada staveb má na staveništi tabuli, kde se uvádí kdo stavbu provádí a je tam i termín zahájení a plánovaného dokončení stavby. Nezřídka bývá stavba dokonce dokončena s určitým předstihem. A tak by se dalo pokračovat.

      Vymazat
  2. Nic si z toho nedělej, já taky do nedávna nevěděla, co to ten “P+R” znamená. Začalo se to v našem malém městě používat teprve nedávno. Všimla jsem si toho, když jsem se s mým autem pneumatikou dotkla nosné tyče pro tuto značku. Sice se jí nic nestalo, ale já se hrozně vylekala.

    OdpovědětVymazat
  3. Dovolím si použít přirovnání z jedné mé oblíbené komedie ( Marečku, podejte mi pero.) ,, Devatenácté století se nazývá stoletím páry." Kovařík: ,,No dobře, ale v mých hodinách, se přidržme zavedeného rčení ... Devatenácté století ."

    Tak tedy: Už jsem zase zapomněl, co ta anglická zkratka znamená ( parking a riding ?). Jo, park and ride ( zaparkuj a jeď :-)) Zvláštní překlad. Ale přidržme se zavedeného rčení ... Parkoviště :-).

    Mimochodem, tohle parkoviště je fajn. Sice na něj možná i naštěstí řada lidí a nejen řidičů zapomíná, ale kdo se rád někdy sveze vlakem, tak ho aspoň občas užije. Jenže, jednou snad zase budou i ve stanici společenské akce a budeme rádi za něj i za každé místečko přes ulici i v ulici směrem k autobusáku.

    OdpovědětVymazat