neděle 24. listopadu 2019

Billa už jen dny před otevřením. ( Fotogalerie) Bude tu i několik jiných obchodů. Jak vypadá cyklostezka ? Adoptujte si svůj strom.


Ve svém včerejším článku jsem naznačil, že si zase v dohledné době posvítíme na mělnickou Billu, jejíž otevření je veřejností již velmi netrpělivě očekáváno. Ostatně, mnoho vás zde na webu kliká na články s mělnickou Billou. Podíváme se i na cyklostezku, ale pojďme popořádku.


Dnes dopoledne mi poslal e-mail Martin Klihavec, kde se zmínil, že četl můj poslední článek a on už je prostě takový hodný, že když může nějak pomoci nějakou znalostí k téma v článku, nebo má občas někdy i možnost podělit se o fotografie, tak to prostě rád udělá.


Následující snímky jsou však staré sotva tři hodiny a pořídil jsem je řekněme na procházce. Když je porovnáte se snímky z posledního článku, tak už sami vidíte, že máme prakticky dokončené i parkoviště, příjezdovou komunikaci a dodělává se ještě něco v interiérech.

Sami můžete vidět, že i dnes v neděli v podvečer, se tam uvnitř někde svítí a jistě jde o nějaké dokončovací práce. Oficiální termín otevření, se stále nikde neuvádí. Jisté je jen to, že mělnická Billa hledá zaměstnance a je více než pravděpodobné, že nejpozději před Vánocemi již bude sloužit veřejnosti.

Pokud však tak nějak laicky vyhodnotíme stav věci, tak se dá říci, že to snad jistě bude ještě dříve a zkuste se sami podívat na věc očima obchodníka. Ten nikdy není rád, když se nestihne i jen třeba nějaký malý svátek.







Martin k věci ví více, a tak dnes mohu napsat, že tu budou ještě navíc i další čtyři obchůdky a jeden z nich prý bude drogerie a parfumerie Teta. Martine, díky za info, které jistě může být pro řadu čtenářů zajímavé.


Druhou sledovanou věcí je cyklostezka. Podívejte se, jak nám stará rozbitá cesta k vlakovému nádraží v této části prokoukla. Snad zbývá dokreslit nějaký pruh a neměl by zde být problém považovat tento úsek za oficiální cyklostezku, kde nejezdí auta. Tím se vlastně liší od cyklotrasy. Navíc i sami chodci jistě uvítají, že je menší pravděpodobnost si zde přivodit nějaký výron kotníku.



Pochopitelně mě zajímalo, jak to vypadá dole u Labe a zdá se, že rozehrané je to dobře.



Myslím, že tomu jiný, než hliněný povrch neuškodí a brzy ho nebudeme vnímat stejně tak, jako nám to nepřijde podle celého toku řeky.




Tady to úplně volá po pořádném povrchu a velmi často bývá tento úsek v nejlepším případě samá kaluž. O kus dále jsou úseky, které se i při menších povodních zaplaví třeba tak, jak to tu máme v jednom článku tuším z letošního března.



Mělník má své jméno především od mělnící se horniny a pokud je to někde dobře vidět, tak je to především zde pod sportovním areálem na Polabí. Vlastně je to krásná přírodní památka.



Minulou neděli jsem vám v podvečerním článku nepředstavil jenom ,,světelnou show" ( trikolóra vypadala krásně, odrážela se v řece a byla vidět až na dálnici u Nové Vsi) Petra Raista Šťastného, ale také stromeček, který věnoval  městu MOOS. Dnes jsem šel parkem na Polabí a bylo tu spousta mladých stromků, které tu sice byly vysazeny možná už loni ( velmi to utíká), ale nyní proběhla, nebo snad ještě probíhá akce ,, Adoptuj si svůj strom".

Některé stromky byly opatřeny cedulkou se jmény člověka, který je adoptoval, jinde cedulka  nebyla a  já pochopitelně nemohl fotit každý strom. Pro samotného člověka, který adoptuje strom je jistě krásným zážitkem, když jde parkem a shledá se tu v jakékoliv roční době s tím svým stromečkem.

Stromečky adoptovala také druhá a třetí třída ZŠ Jungmannovy sady, jak jsem zahlédl na cedulkách,  a tak nezbývá než dětem popřát, aby až tady půjdou třeba za 25 let, tak aby ty jejich stromečky pořád rostly a aby si na ně vzpomněly. Jedním z nejsilnějších pocitů je totiž opravdu setkání se stromy, které s námi vyrůstaly, nebo jsme si je nějak oblíbili.

https://m.melnik.cz/adoptuj-strom-na-melniku/d-16426

https://melnicky.denik.cz/zpravy_region/zajemci-mohou-adoptovat-strom-na-melniku-za-tisic-korun-20190320.html

https://melnicek.cz/node/23401

https://www.facebook.com/punkmelnik/





2 komentáře:

  1. Pane Stanislave, díky za podrobné informace a fotogalerii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář. Dnes jsem zaslechl neověřenou zprávu od známého, který jel kolem autem, že prý tam někde u silnice zahlédl ceduli, kde je prý uvedeno datum zahájení provozu, ale že to nestihl přečíst. Nevím, já přišel po chodníku a tuto dnešní informaci nemohu potvrdit.

      Vymazat