neděle 10. listopadu 2019

Mělnický osvětový a okrašlovací spolek MOOS vydal nové vánoční pohlednice Mělníka a zve vás na nedělní dopoledne do Jungmannových sadů, kde proběhne zasazení stromu svobody k 30. výročí sametové revoluce. Web Soutok tu bude zítra již 8 let.


Milí čtenáři, tak jsem si ještě včera odpoledne myslel, že i dnes bude pršet, a že tento víkend zůstane pouze u jednoho článku. Konečně, mám co zajímavého číst a na některá svá hobby díky tomu ani nemám čas. Nakonec bych ještě v tuto chvíli mohl díky dnešním vlastním zážitkům vyrábět další článek, ale někdy je situace taková, že je dobré s něčím počkat, zvlášť když nehoří a máte rozdělané jiné své osobní aktivity.

Navíc mi před chvíli dorazil v e-mailu zajímavý a aktuální materiál, kterému nyní dávám velmi rád prostor. Mimochodem, právě jsem si uvědomil, že zítra v 11 hodin dopoledne tomu bude už rovných 8 let, co tady pro vás i pro sebe tvořím ve svém volném čase články s fotografiemi. Je jich tu již  1 760.

 Nutno však říci, že bez zakladatele webu  Romana Raka bych to asi nikdy nedělal a nebýt Teamu Mělníček, který na webu melnicek.cz http://melnicek.cz/ v rubrice zprávy vlevo dole na hlavní stránce dává upoutávku na každý nový článek, tak by byla sledovanost nejspíše neskutečně bídná. Zdá se totiž, že čtenáři čtou každý nový článek až teprve tehdy, když se objeví v rubrice na Mělníčku. Starší články se čtou pořád, což není špatné. Inu, život jsou jen samé náhody, které tvoří příběh.




Mělnický osvětový a okrašlovací spolek vydal i letos další nové mělnické vánoční pohlednice. Na jedné je zobrazen vánoční strom, který zdobil v minulém roce mělnické náměstí Míru. Na druhé pohlednici je fotografie dřevěného betlému, který stává v posledních letech pod tímto vánočním stromem. A na třetí je nádherný odraz budovy radnice ve skleněné vánoční ozdobě. Autorem všech tří snímků je známý mělnický fotograf Jiří Čermák. Pohlednice jsou v prodeji pouze v mělnickém Turistickém informačním centru v ulici Legionářů.

Martin Klihavec, předseda MOOS



Zasazení památného stromu svobody.


Mělnický osvětový a okrašlovací spolek si připomene výročí 30 let od revolučních změn, které se udály v listopadových dnech v roce 1989.

V neděli 17. listopadu 2019 v 10:00 hodin bude zasazen památný strom svobody v Jungmannových sadech v Mělníku. Symbolického aktu se může zúčastnit i široká veřejnost.


Martin Klihavec, předseda MOOS.


Žádné komentáře:

Okomentovat