sobota 21. září 2019

Mělnické vinobraní 2019 - Sobotní odpolední vstup do neplacené zóny.


Včera nám začalo již 81. Mělnické vinobraní a na fotografie ze včerejšího dne, pokud jste je ještě neviděli, tak se můžete podívat zde :

https://www.facebook.com/groups/1808841266008571

Tímto se také připojuji panu Lojkovi ke gratulaci při příležitosti přebrání ocenění z rukou litoměřického biskupa  Pro Ecclesia et Pontifice,které mu udělil papež František za dlouholetou záslužnou práci pro církev.


Na Mělnickém vinobraní jsem od roku 1984 nikdy nechyběl a na tomto faktu si zakládám tak, že i kdybych snad měl strávit jen několik minut v neplacené zóně, tak prostě jdu :-). Minimálně je člověk v obraze. Vždyť se nám v 80. letech ani nesnilo, jakých pouťových atrakcí se jednou dočkáme, a že bude nad Mělníkem létat vrtulník, který bude zájemcům k dispozici pro vyhlídkový let nad městem, nebo na řece plout výletní loď.

To vám všechno ještě ukáži v následujících článcích, ale teď se rychle podívejte aspoň na trošku sobotní odpolední atmosféry z doby tak kolem 15.30 SELČ.



Vcelku je zbytečné, abych to nějak komentoval. Měl jsem takovou vizi o sobotním programu a jel jsem podle plánu. A jaká to byla vize ?

Udělat několik málo fotek z neplacené zóny, koupit nějaké cukrovinky, odnést to domů, přijít na průvod a vydat se za jedním velkým téma, o které samozřejmě nepřijdete. A pak ještě zkusit vyfotit ohňostroj.

To je tak vše. Mezi obrázky najdete také cukrová pivečka, která se prodávala za dřívějších časů, pak na nějaký čas nebyla vůbec vidět a nyní jsem je objevil. Rovněž jsem si všiml, že je v nabídce více druhů těch barevných žužu hadů, a tak se zdá, že některé dříve populární cukrovinky, které na jistý čas zmizely, nebo bylo jen několik málo druhů, tak opět posilují v nabídce.

A mně nezbývá, než vás pozvat na článek další, kterým bude asi speciálka na průvod, ale nevím ještě kdy to budu dělat. Je hodně hodin, na zítra ( na neděli) mám plány mimo Mělník a některé snímky by chtěly dle mého názoru trošku upravit.
.




























3 komentáře:

  1. Vážený pane Stanislave, děkuji upřímně za Vaše blahopřání, které mě potěšilo a kterého si opravdu vážím. Se srdečným pozdravem Váš Karel L.

    OdpovědětVymazat
  2. Milý pane Lojko, jsem pochopitelně potěšen, že Vám blahopřání udělalo radost.

    Které město se může pochlubit, že jeho občan dostal ocenění od samotného papeže ?! Myslím, že každý, kdo nepovažuje Mělník jen za noclehárnu, ale má k němu vztah, kdo umí obdivovat vaše krásné fotografie, nápady, příjemný srozumitelný sloh, tak musí mít z tohoto ocenění sám radost a přát Vám to.

    Samozřejmě, že se všichni lidé neshodnou na všem, ale v opačném případě by byl život nudný. Nicméně, byl jsem se v sobotu podívat na Svatováclavskou pouť ve Staré Boleslavi ( článek) a právě kvůli tomu ocenění jste tam se mnou byl hned ve dvou rolích.
    S velkou úctou Váš Standa Švec.

    OdpovědětVymazat
  3. Milý pane Stanislave, děkuji Vám moc za Vaše vlídná slova. K.L.

    OdpovědětVymazat