čtvrtek 12. září 2019

Druhá výstava exotického ptactva v areálu jahodárny Vraňany. Dobrodruzi na stránkách Soutoku, aneb Na kole přes Afriku II. Tadeáš Šíma před startem další cesty do Afriky vystoupil v pořadu TV Markíza.


Milí čtenáři, prakticky každý den při svém surfování na netu navštěvuji statistiky Soutoku a dívám se, co jste zrovna nejvíce četli apod. Už dva dny po sobě vás téměř nejvíce ( 2. místo ) lákal článek, kde se píše o výstavě papoušků. To není samo sebou, a tak jsem si na věc posvítil a doslova na poslední chvíli.

Vězte tedy, že o tomto víkendu můžete jet po oba dny opět na výstavu exotů do Vraňan, která se tu právě po roce koná. Připomínám, že jde teprve o druhý ročník, a že tato výstava je pokračováním dlouholetých výstav chovatelů z mělnického koupaliště.

https://www.kamsdetmi.com/detail.html?id=71985


Možná si někteří pamatujete, že Soutok občas ve své historii sledoval i cestu různých dobrodruhů. Nejprve to byl Ital Gianluca Ratta se svým psem Shirou, který se toulal pěšky Evropou, objevil se i v Čechách a během putování pořádal besídky se žáky různých ZDŠ na trase. Gianluca napsal o svém putování knihu, která však vyšla jenom v Itálii.

https://www.anobii.com/books/Io__Shira_A_piedi_con_il_mio_cane_ho_scoperto_la_libert%C3%A0/9788817040730/01c782c0af3c918488

Pak jsme tu měli putování s poutníkem Petrem Hirschem, který se vydal pěšky po Evropě.

https://soutok.blogspot.com/2014/06/povolani-svetovy-poutnik-petr-hirsch.html

Soutok se s ním setkal v Praze- Suchdolu, odkud je článek. Jen snad o měsíc později jsme byli u toho, když se po Labi vydali mladí kluci na lodi z pet- lahví k Hamburku ....¨

https://soutok.blogspot.com/2014/07/lod-z-pet-lahvi-jmenem-petburg-do.html

Soutok je vystopoval u Štěpánského mostu a druhý den nedaleko Horních Počapel.

Loni jsme tu sledovali putování Tadeáše Šímy na kole přes Afriku a mohli jste i přispět na jeho knihu, která by měla být v těchto dnech údajně konečně dokončena. Tadeáš se nechal asi po půlroce na svém facebooku slyšet, že se v listopadu chystá do Afriky znovu a v pondělním pořadu Reflex na televizní stanici Markíza poskytl moderátorům nějaké materiály z posledního putování, včetně komentáře.

https://www.facebook.com/nakolepresafriku/

Nejnovější článek je třetím příspěvkem shora.


Žádné komentáře:

Okomentovat