neděle 4. června 2017

První pivní festival v Mělníku. Fotogalerie.


Musím se přiznat, že právě proto, že jsem zde někdy kolem 13. hodiny psal článek o Mělnické Veterán Rallye, tak jsem neměl čas a ani chuť být už ve čtrnáct hodin na náměstí Míru, kde právě začínal první pivní festival v Mělníku. Snad mi jen bylo trochu líto, že asi přijdu o skutečně pěknou kapelu s názvem Navostro. http://navostro-fans.wz.cz/, Vězte ale, že je pěkné, když si člověk občas může říci, že není otrokem programu a je i na něm, jaké má priority, a jak se s věcí vypořádá.



Dorazil jsem tedy až  asi v 17 hodin a vůbec nemám pocit, že bych něco zmeškal, což je zkrátka dobře. Byla tu fajn muzika a plno známých, ale  také spousta neznámých zcela pohodových, někdy i družných lidí mezi nimiž bylo zkrátka fajn. To samé lze říci i o kapelách, které rozpohybovaly nejednoho jedince.

A jak to bylo s pivem a ostatními dobrotami ? Řekl bych, že se nám společnost rozdělila na ty, kteří teprve poznávají zlatavý mok regionálních pivovarů, a na ty, kteří byli zvědaví, jak chutnají některá piva ze vzdálenějších končin. Pokud se ještě dobře pamatuji, tak jakousi cenu získal Hořický pivovar Jung Berg a pivovar Antoš Slaný.

 Nemohu si pomoci, ale u prvně jmenovaného mě nějak odradilo, že nabízel dle nabídky pouze 0.4 l , což jiní účastníci viděli prý jinak. Trochu mi to připomnělo vynikající flekovské pražské pivo, které se v dávných dobách točilo do klasických půllitrů za slušné ceny, ale nakonec ubylo na míře ( 0.4l) a cena se neuvěřitelně zvedla.


Prezentovalo se tu také však několik pivovarů od Šluknovského výběžku a vůbec to nebyly špatné vzorky. Hodně lidí mířilo ke stánku pivovaru Cvikov, kde šla asi nejvíce na odbyt dvanáctka, ale skvělá byla i třináctka. Z Krásné Lípy tu byl pivovar Falkenštejn...http://www.pivofalkenstejn.cz/ , odkud jsem ochutnal světlou jedenáctku. Zajímavý byl i Kamenický poklad 13 z pivovaru Česká Kamenice...http://www.atlaspiv.cz/?page=detail&beer_id=2569


Pivovar Uhříněves presentoval své pivo například na Autobusovém dni v Letňanech 8.4. , kde byl i Soutok K oblíbeným značkám patřil i Ale 14 právě z pivovaru Antoš Slaný. O ,, místních pivovarech" dnes psát nechci. Pochybovat o kvalitách piv od Němého Medvěda, nebo minipivovaru Labuť snad nelze.

Pro úplnost je nutné dodat, že k dostání nebylo jen pivo, ale akce využili i mnozí známí mělničtí vinaři a k pivu bylo také spousta pochoutek.


S přibývajícím večerem dostávala atmosféra zase jinou náladu, a vyslechl jsem takovou skrytou tužbu mnoha jedinců, že by bylo fajn, kdyby se akce stala periodickou, ač by třeba mohla být i častěji v roce :-), a třeba se i natáhla do pozdějších hodin, podobně, jako je tomu u vinné noci.


Za mě tedy fajn.


Samozřejmě nechyběl ekovláček.


V podvečerních hodinách lidí významně přibylo.


Na scéně se vystřídala řada učinkujících.








Zámek byl oděn do růžova, snad v rámci jakési vinné akce týkající se růžového vína.


Kapela Baťa a Kalábůf něžný beat byla krásným finále celé akce.




Tančil, kdo měl náladu.



A na své si přišly jistě i krásné SMSky :-). To je z prvního červnového víkendu nejspíše vše a jsem zvědav, jak se popasuji s víkendem příštím, který je na akce přímo šílený :-). Červen je zkrátka měsícem společenských akcí.

Aktualizace 4.6. v 10.10:

Tak se člověk trošku prospal z té čtrnáctky, třináctek,dvanáctky i jedenáctky a už vidím nedostatky. Ano, je třeba poděkovat všem, kteří se účastnili pořadatelsky na celé akci, a také vám všem účastníkům za vytvoření takové krásné a přátelské atmosféry. Děkujeme! A zapomněl jsem uvést, že účastníci akce měli možnost také zakoupit pivní pas, kam  jim uvedené zakoupené značky byly zapsány. Pas jsem neviděl, ale tak nějak si konzumaci obvykle pamatuji :-)). Nicméně, je to stejně krásný a praktický doplněk, stejně, jako třeba turistický deník. Je zajímavé, kolik lidí si dnes píše třeba i do poznámek v pivních knihách, co už ochutnali :-)).

7 komentářů:

  1. Díky iSoutoku za povedenou reportáž z mělnické akce, kterou pořádala mělničanda Jolana Soukupová, které patří také dík.
    Roman Roubíček

    OdpovědětVymazat
  2. Romane, komentář fajn, ale tady už nejsme na iSoutoku, ale na magazínu Soutok:-). Kolegové s podobným jménem mají většinou o víkendu pauzu :-). Díky za příspěvek a snad potěšil i nedělní polední článek z Mělnické Veterán Rallye v kempu.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za reportáž i za snímky z pivního festu, jako kdybych tam byl ! Kvůli zdravotním potížím jsem musel zůstat doma. K. Lojka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě těší, že ta reportáž Vám přinesla až takový zážitek. Osobně vidím, že je to zase spíchnuté horkou jehlou, abych byl pokud možno tradičně první :-)), a chtělo to snad trochu ještě odstranit z fotografií stíny, které přinesl podvečer. V půl jedné v noci se mi to zdálo O.K. :-).
      Přeji vám, ať se z těch zdravotních potíží co nejdříve dostanete, protože zdraví je podmínkou příjemného kvalitního života.

      Vymazat
  4. Přidávám se s chválou té akce. Řečeno slovy klasika:"Bylo to krásné poetické odpoledne".
    Jen více takových akcí na Mělníku!
    Jan Jáchymstál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím a díky za komentář. Kdykoliv jsem se dnes s někým potkal, hned se mluvilo o tom, jaká to byla včera skvělá akce a občas i někdo rozebíral různá piva :-).

      Skvělý nápad, ale na druhou stranu to je přesně to, že se máme skutečně dívat, jak co kde dělají a třeba se nechat inspirovat. Pivní akce vlastně nejsou žádným objevem, jen je dosud dělali jinde, ale tady to ještě nikdo nezorganizoval.

      Vymazat
  5. Ještě dlužím sledovanost článku. Po 22 hodinách zaujalo pivní téma přes 1300 lidí a Mělnická rallye v kempu má 440 návštěv.

    OdpovědětVymazat