čtvrtek 1. června 2017

Na Kokořínsko s párou a 650 let města Mšena. Jízdní řády zvláštních vlaků jsou 9 dní před začátkem akce konečně představeny.Veteráni a anglické sporťáky v Lobči.


Již snad v březnu jsem tu psal o tom, že oslavy města Mšena budou pravděpodobně spojeny s velmi oblíbenou akcí Na Kokořínsko s párou, jen ten jízdní řád zvláštních vlaků si dá tradičně na čas. Před několika málo dny jsem tu v jednom článku presentoval program oslav ve Mšeně a zmínil jsem i bod, který se týká času mezi 10.00-11.00, kdy se uvádí jakési vítání vlaků.Dnes konečně mohu říci, že tu máme jízdní řád zvláštních vlaků pro tuto akci a získal jsem jej ze stránek města Mšena. Na facebooku MBZS zatím není.

Co si tedy přát ? Dobrou náladu, krásné počasí  a volno :-). Kromě ,, velkého bejčka", jak se lokomotivě 423 přezdívá  http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/003591-Parni-lokomotivy-na-nasich-kolejich-rada-4230/ , tu vidím i jízdní řád  pro motorák ,, Hurvínek", který zájemce zaveze ze Mšena především do malého železničního mini muzea v Sudoměři.

 Ve Mšeně poběží program oslav, zavítají sem z Lobče nějaké automobilové i motocyklové exponáty, a ty budou zároveň pozvánkou k návštěvě Lobče, kde se nežije jenom pivovarem, muzeem E. Štorcha a akcemi v zámku, ale také slavným veteránským rojením a srazem anglických sportovních vozů...http://www.veteranskerojeni.cz/index.php . Vše je tedy  v sobotu 10.6. prakticky na jednom místě.

Příště tu možná dám i nějaké reklamní obrázky z těchto akcí. V červnu je toho opravdu hodně a je nač se těšit :-).


S předstihem tedy uvádím i plakát na již 16. veteránské rojení a sraz anglických vozů v Lobči.




Žádné komentáře:

Okomentovat