sobota 3. června 2017

Mělnická Veteran Rallye z mělnického kempu - live (velká fotogalerie).


Milí čtenáři, mělnický kemp je místem, na které jsem v posledních letech nějak zapomněl a dnes jsem viděl oč přicházím. Jak jsem včera v článku připomínal, tak se tu dnes konal v 11 hodin dopoledne start Mělnické Veteran Rallye a atmosféra akce byla jedním slovem úžasná. Jak by také ne, když tu člověk potkal tolik známých a všichni aktéři mu i ochotně zapózovali

. Ovšem, nechci z toho dělat divadlo a některým přátelům jsem i slíbil, že to vystavovat nebudu. Jde přece jen spíše o zachycení celkové atmosféry a o obdiv k motorovým exponátům, z nichž mnohé se dotýkaly určité etapy našeho života.


Přihnal jsem se asi v 10.30 a první snímky jsem věnoval celoplošným záběrům ještě zaparkovaných exponátů.


Jak vidíte, tak nechyběla ani vojenská technika, která mi připomněla nedávnou akci v rámci připomenutí osvobození na náměstí Míru.



Zatímco Škoda 100 je etapou připomínající mi dětství, tak...


... tak vozy MG https://cs.wikipedia.org/wiki/MG_Cars  a Triumph Spitfire https://cs.wikipedia.org/wiki/Triumph_Spitfire jsou zase pozvánkou do Lobče na příští sobotu 10.6.



V Lobči ovšem budete také moci obdivovat i Pragovky ...


.... skůtry a mnohé další. Tento skůtr byl u nás hojně rozšířen, a tak jde opět o nostalgii, která se nás mnohých osobně dotýká.



Aprilia jednoho z mých přátel je doslova ikonou toho, jak moc jsou naše životy protkány po celý čas s motorismem, aniž bychom si to někdy uvědomovali. A je jedno, zda jde o stroje historické, současné, závodní, nebo užitkové, či takové, které jsme třeba nějaký čas vlastnili osobně, nebo naši příbuzní.


Přesně v 11 hodin slavnostně odmávl první startovní vůz starosta města Mělníka Ctirad Mikeš, jak bývá u významných akcí běžné. Zde jsem byl svědkem vtipné scénky, kterou všichni účastníci brali s humorem. Prý by starosta mohl odmávnout více aut, aby obsluha měla méně práce :-)).


A je odstartováno !! ( ,,Ladies and gentlemen, please start your engines !" ozvalo se ve staré cihelně v Indianapolis při závodech 500 mil Indy cars :-))).)


Auto v autě. Hezký nápad, jak umístit do auta jeho zmenšený model.


Efektivní výklopné světlomety.


Při jízdě zručnosti dostávali mnozí jezdci poslední pokyny, jak se vymotat z Mělníka dále na trasu.



Skupinka jezdců na strojích nejnižší kubatury je pro mnohé krásnou připomínkou dávného mládí. Dvourychlostní moped Jawa Stadion S11 jsem si mohl kdysi vyzkoušet :-).


Pro Trabanty, se jezdilo v roce 1972 do slovenské ( tehdy i naší) Žiliny a jejich velkou předností byla jednoduchost motoru, ale hlavně mohly díky materiálu karoserie také dlouhodobě parkovat venku. Auto ( i stejné barvy :-)), ve kterém jsem poznal v dětství prvně republiku.


Pionýr ... Jawa 005 byl snad nejpopulárnější malý motocykl naší mládeže. Na třetí rychlostní stupeň zpravidla na rovince dosahoval rychlosti kolem 60 km/hod.


K autům patří také ženy. co ? :-)


Ani nevím, co tu mám na snímcích za ty americké koráby, ale třeba se podívám do startovní listiny.


Snad nejpopulárnější německý...


.... a svého času i český automobil při jízdě zručnosti.



Jen to vidím, už si říkám, že by to snad mohlo za týden vyjít, také stejné počasí, a můžeme si to v Lobči, nebo aspoň jen ve Mšeně zopakovat :-). Drtivá většina exponátů v této minigalerii bývá k vidění také tam.


Stejně ty staré Škodovky měly ducha. Zde Škoda Octavia.


Stařičká Tatra, snad podle přihlášky Tatra 12. Neberte mě ale za slovo, protože mám co nejmíň do toho kecat :-). Nechte ale obrázky bez komentáře ? Vždyť je to hřích.


Praga Picolo?

Bývalé vládní vozidlo Tatra 603 dosahovalo rychlosti až 160 km/hod.


Aero 3D Roadster. Trošku nechtělo chytit, ale nakonec se to zdařilo.
 Vlastně je tak trochu škoda, že tu nebylo letos žádné Bugatti( obrázek v pozvánce), ale to tak někdy chodí.


Vojenská americká vozidla jsme si představili už v květnu.



Hasičské vozidlo nám může být připomínkou oslav 95. výročí SDH Mělník-Blata, které se konají již za týden.

A to je z mělnického kempu dnes vše. Poslední auto odjelo ze startu ve 12 hodin a nafotil jsem celkem 124 fotek. Připomínám, že účastníci, se v podvečerních hodinách navrátí do kempu, kde den pokračuje, jak je obvyklé nějakým dalším programem.
Nezapomeňme však, že Mělník dnes hostí také první pivní festival a je potřeba jej podpořit, aby nás čeští pivaři nepomluvili .-)).



Žádné komentáře:

Okomentovat