středa 17. srpna 2016

Kocour Švarc opět provázel děti po městě. Blíží se Dny evropského dědictví.




Milí čtenáři, mám tu po delší době opět jednu reportáž z proběhlé akce muzea a také takový předkrm toho, co se chystá na příští ( září)  DED ( Dny evropského dědictví), tak-že zde to máme...


Kocourek Švarc opět prováděl děti po městě
Středa 17. 8., 9:30 hodin

Neposedný maskot Regionálního muzea Mělník kocourek Švarc již po šesté provedl děti po historickém centru Mělníka. Při hravé procházce se děti dozvěděly, kde se nachází radnice, co je to vídeňský loket, čí socha stojí na vyhlídce u zámku, které řeky mají na Mělníku soutok…atd. Zábavný výklad s plněním pěti úkolů vedl historik muzea Lukáš Snopek společně s učeným kocourem Švarcem. Na konci putování čekal na všechny účastníky (sešlo se jich tentokrát 79) stříbrný poklad. Chytrý kocourek však pomohl dětem přečarovat denáry kněžny Emmy na čokoládové penízky, a tak byla odměna nakonec sladká. S neposedným kocourem se můžete setkat zase příští rok na jaře, ale další akce mělnického muzea nejen pro děti můžete navštívit už v září.

O víkendu 10. – 11. 9. se muzeum stane lokálním garantem Dnů evropského dědictví, tentokrát na téma „památky a komunita“. Zpřístupněna bude řada památkových objektů v Mělníku, Liběchově, Dolních Beřkovicích, Vliněvsi a Vrbně. Podrobný program bude zveřejněn na www.muzeum-melnik.cz. O týden později se mělnické muzeum tradičně zúčastní Mělnického vinobraní 2016. Bude probíhat degustace českých vín v gotických sklepích, v kavárně i ve stánku před muzeem. Jako novinku nabídneme vína z Karlštejna. Ani děti o Vinobraní nepřijdou zkrátka. V sobotu 17. 9. v 10:00 hodin na ně bude čekat Alík Balík při komentované prohlídce výstavy HAFani! s kouzelnou tvořivou dílničkou. Doprovodná soutěž k této výstavě „Hledá se Brok a jeho parta“ trvá do 25. 9. 2016.



Žádné komentáře:

Okomentovat