pondělí 8. července 2013

Ve Lhotce se v létě žije.


Lhotka bývala jen taková vesnice, kde malý rybníček mezi Lhotkou a Hleďsebí sloužil ke koupání a pozdější velký rybník při silnici na Kokořínský Důl k rybaření. Zdejší vlaková zastávka i stanice u křižovatky silnic u dnešní nově vzniklé osady jménem Lhotka Důl, pak sloužila trampům, stejně, jako občas místní hostinec ve Lhotce.

Dnes však již Lhotka žije řadu let společenským životem, který občas osloví i širší veřejnost. Důkazem toho je například uplynulý páteční sraz pavů ( motocykly s přívěsným vozíkem) s poutí i hudebním programem, nebo opatrně avizovaná oslava 90. výročí SDH na http://www.lhotka.cz/uvod/ , která má být v sobotu 13.7. Soutoku, se však podařilo objevit na stránkách SDH...http://sdh-lhotka.ic.cz/?p=1157 , že se toto již loni v květnu slavilo, tak jde možná o nějaké repete ;-):-). Ne, jde samozřejmě o jinou Lhotku :-).


Ve Lhotce bývá také přístupný návštěvníkům unikátní skalní byt, který byl ještě v 70. letech 20. století obýván. Na zdejším hřišti, se koná řada hudebních i tanečních akcí, mezi které patří také již pomalu veřejně známý country festival a občas i rockový Lhotka fest. Jednou z posledních hvězd zde byl například i vlastně nový Katapult.

Plakát z roku 2008 převzat ze stránky http://rockmag.cz/clanky/kam-letos-na-festak

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat