neděle 7. července 2013

U severní hranice regionu.




Zřejmě ke dni 1. září 2013 dojde konečně snad k oficiálnímu rozšíření našeho CHKO Kokořínsko na dříve avizovaný název CHKO Kokořínsko-Máchův kraj. I tak mnoho výletníků a cyklistů rádo jezdí na kole zejména k Máchovu jezeru, které bude nyní součástí stejného průvodce a stejných map, podobně, jako dříve vojskem obývané Kuřivody v takzvaném prostoru Rálsko. Ten je dnes i prostřednictvím televizních obrazovek představován, jako vhodný turistický cykloprostor, ale z Mělníka je přece jen už trochu z ruky. A tady je třeba i docela vhodné využít těchto informací na http://www.mestomseno.cz/index.php?cmd=page-single&type=102&action=2&news_id=1013&webSID=c525c7cedf68133ad39df57ec4f6edb6

a samozřejmě i lokální trati 076 na stránkách idosu, či ČD.

Když jsem hledal další aktuality, tak jsem narazil na něco, co už jsem málem zapoměl.  Již tento pátek  ( 12.7.) začíná Rally Bohemia. Ta vedla v 70. letech i na území CHKO, kdy se zde vítězně proháněla Hubáčkova Renault Alpine a zavítala sem snad i jen jednou ještě v 90. letech. Nyní se můžete zajet podívat na erzetu třeba ke Skalsku, nebo samozřejmě do Sosnové. Více na http://www.rallybohemia.cz/2013/07/kam-na-rally-bohemia-program-ke-stazeni/ , kde je i program s mapkami závodu 39. ročníku.

Závěrem bych ještě dodal, že na pravé straně webových stránek je někdy až skryto takové nešikovné rozbalovací logo archivu, kde můžete podle roku a měsíce navštěvovat jednotlivé články od toho 11.11.2011 až po současnost. Soutok začínal tak trochu seriály a k dnešnímu dni je zde zveřejněno 525 článků.

SŠ.

Žádné komentáře:

Okomentovat