čtvrtek 2. dubna 2020

Mělničané mohou mít i v této nelehké době velký důvod k radosti. Labská cyklotrasa je mezi Hadíkem, budoucími slunečními lázněmi, Rasovnou a Pražskou ulicí vyasfaltována ! Co nám vzkazuje Mělnické regionální muzeum ?


Přátelé, tak již dva týdny nosíme roušky a ještě o něco déle přemýšlíme o jejich významu. Ten asi nikdo nezpochybňuje, ale současně si mnozí uvědomujeme, že je rozdíl, když  máme roušku na obličeji jenom několik minut, abychom nakoupili, nebo se odněkud někam přesunuli, nebo zda ji používáme navíc i hodiny každý někde při různorodém zaměstnání, či dokonce snad ještě na nějaké procházce.

A to ještě nezačala horka.

Jsme sice disciplinovaní, ale nikdo z toho nemá radost a řada lidí mi potvrdila, že to má zřejmě vliv na lehkou rýmu, která se objevuje. Doporučuje se vykonávat cesty pouze do zaměstnání, případně na nákupy, ale už mám podezření, že tělo poněkud kondičně chřadne a pohyb potřeba je.

A tak jsem dnes asi v 19 hodin spojil povolené aktivity a podíval se od 15. března také někam jinam, než jenom do obchodu a do práce. Není to nádhera ! Firma Neuman už vyasfaltovala v nadpisu zmíněný úsek, vidím tam minimálně jedno odpočívadlo a asi dvě místa, kde se dá říci, že kdybychom byli v Poděbradech :-), tak tam jsou minimálně lavičky, popíjí se pivko a kouká se na řeku.

Já vím, ale nemluvte ( nepiště) o něčem, co všude jinde kolem v jiných městech vidíte. A snění k životu také patří :-).

https://soutok.blogspot.com/2015/08/i-takto-muze-vypadat-zivot-u-reky-labe.html

Za mě tedy velká radost z toho, co se udělalo. Koronavirus tu nebude pořád a kolikrát jsem si jenom po dešti říkal, že je škoda, že je dole u té řeky bláto. Vždyť je tam krásně.

To je ode mne vše. Prohlédněte si dnešní fotky, těšte se na víkend, který nám začne a mrkněte na vzkaz z muzea :-).

















Přišel mi včera překvapivý, ale milý pozdrav z Mělnického regionálního muzea. Podívejte se níže, co nám muzejnice vzkazují. Co vůbec dodat ? Snad jen uznale kývnout hlavou a popřát všem pracovnicím a pracovníkům muzea, aby nelehké období, které nás teď potkalo, tak aby ho hlavně všichni prožili ve zdraví, a abychom se zase někdy na nějaké větší akci sešli všichni v dobré náladě.

Dobrý den,
zdravíme z mělnického muzea, které i v době zavření kulturních institucí zůstává aktivní. Posílám malé shrnutí jak muzeum žije v „době koronavirové“ a informace k on-line cyklu „Velikonoční lidové zvyky Mělnicka a Podřipska“ a výzvě #krasliceproradost, které právě připravujeme.




Žádné komentáře:

Okomentovat