úterý 21. dubna 2020

Jste již dlouho doma s dětmi a nevíte si už rady čím ještě je zabavit ? S originální stolní hrou přichází Mělnický okrašlovací spolek a zájemcům ji zaveze přímo domů.Ve Mšeně nově funguje rozvoz knih. Němci v Mělníku.


Jste již dlouho doma s dětmi a nevíte si už rady, jak je v dnešní nepříznivé koronavirové době ještě zabavit ? Takovou otázku si položil i jinak velmi manuálně zručný předseda Mělnického okrašlovacího spolku (MOOS) a kronikář města Martin Klihavec, a místo další papírové vystřihovánky tentokrát vyhotovil stolní hru, která je pochopitelně vázána tematicky k Mělníku a je to hra vědomostní.

Jak hru získat, když je info centrum na Mělníku zavřené ?

Jedné věci koronavirus zcela jistě pomohl. Pomohl podnikatelským aktivitám  ve smyslu dovozu zboží až do domácnosti.

Jinými slovy si hru objednáte na e-mailu spolku, a ta vám bude v nejbližší době podle zvyklostí doručena. To znamená, že ji zaplatíte při předávce ( 1 kus hry ..... 150 Kč) a po Mělníku za dopravu nic neplatíte. Objednat si můžete i další již vyrobené suvenýry, které si můžete prohlédnout na .,..

http://moosmelnik.cz/spolekvydal.html?fbclid=IwAR3Zy3tuO06sMHXYIBqw1ZondABZYwPTls2ZSv-wbKwhUCaXQAg6O-Sz3Sg

Martin to všechno pěkně sepsal a já věřím, že to po kliknutí na druhý obrázek bude dostatečně velké a vše podstatné si tam přečtete, byť jsem se snažil určitou podstatnou část uvést již zde ve svém příspěvku.

Adresa, kde hru objednám : moosmelnik@seznam.cz


Nová rodinná stolní hra ,, Poznej Mělník".


Jak jsem tu již zmínil, tak fenoménem okamžiku je dovoz až domů. Vy čtenáři víte, že na Soutoku nechyběly ani akce ve Mšeně a okolí, jakož výstavy na výstavišti v Lysé nad Labem. Nedalo mi to, podíval jsem se na Mšeno, a toto mi přišlo aktuální a vzorové:

Rozvoz knih
[15.04.2020]
Rozvoz knih
Vzhledem k mimořádným událostem nabízí městská knihovna svým čtenářům seniorům a dlouhodobě nemocným ze Mšena a jeho částí od 20. dubna 2020 do odvolání rozvoz knih zdarma.
Knihy si můžete objednat od pondělí do pátku v čase 8:00 až 9:30 na telefonním čísle 315 693 121.
Dovoz knih bude zajištěn každé úterý a pátek v době od 11:30 do 13:00 hodin.



Ve Mšeně zkrátka také pochopili, že je tu éra rozvozu až do domu.

Žádné další téma by se mi stejně snad už ani do nadpisu nevešlo, tak to bude dnes vše. Čím dříve budete o možnostech nákupu stolní hry, dalších vystřihovánek, či jiných mělnických artefaktů vědět, tím lepe.


 Na západě Šluknovského výběžku leží malé české pohraniční městečko Dolní Poustevna. Když překročíte Vilémovský potok a přejdete tak státní hranici, ocitnete se v německém městečku Sebnitz, kam jezdí přímé vlaky z Rumburku i z Děčína. Linka U28.

Odtud vás vyvede červená turistická značka na vrch Ungerberg 537 m.n.m., kde stojí malá rozhledna s velmi důležitými anténami pro pásmo DAB+ . Mělník je odtud přímou čarou 73 km.

Co se stalo ?  Na Zelený čtvrtek byl zvýšen výkon multiplexu 9A na rovných 10 kW a navíc zde přibyl ještě tzv. národní  multiplex prvního okruhu, který vysílá dlouhodobě na kanále 5C. Jeho výkon je také 10 kW.

Pro nadšence v hlavním městě i pro ty na sever od Prahy to znamená, že  po multiplexech Českého rozhlasu ( 12C)  a Teleka ( 6D) mají někteří posluchači nově stabilní příjem i saského a německého národního muxu.

Na saském muxu 9A  tak můžete poslouchat vůbec v té nejlepší kvalitě kromě zpravodajských stanic například popové rádio pro mladé s názvem Jump, nebo naopak oldies rádio R.SA , které také vysílá od Klínovce na frekvenci 107.7 MHz v pásmu FM. Má bohatý playlist.

Na národním multiplexu 5C uslyšíte kromě převážně zpravodajské rodiny stanic DLF, také dobré hudební stanice. Mezi ně patří například stanice Schwarzwaldradio, kde k mé radosti třeba hned po ránu zahráli milou veselou skladbičku z roku 1982 od skupiny Status Quo -Dear John...

https://www.youtube.com/watch?v=YmWxcbexHqQ

Dobrou stanicí s nižší úrovní zabezpečení je Absolut rádio.

Český éter vyloženou oldies stanici nemá. Zde spíše převládá specializace na rockovou hudbu všech dekád, nebo to jsou různá Fajn rádia se současným popíkem. Takovou českou stanicí pro mladé je například v muxu Teleko na kanále  6D stanice  Dab plus Top 40 ( obrázek poslední), která má svůj hudební  obsah již v názvu.


DLF


Absolut rádio

Dab plus Top 40.

Žádné komentáře:

Okomentovat