úterý 21. ledna 2020

Na mělnickém zámku probíhá až do neděle výstava Waxwork. Turisté jdou na Nedvězí už v sobotu. Únorový trh zvířat v Lysé nad Labem. Ve Velkém Borku připravují další Borecký masopust. Mšensko již postavilo základy kalendáře akcí na rok 2020.


Na dnešní den se těšili především všichni nadšenci o dálkový příjem rozhlasu, neboť teploty pod nulou a mlha slibovaly podmínky, kdy se dá vždy něco dalekého, nebo dokonce nového ulovit, ale zatím se nedařilo a nedaří.

A tak se aspoň odreaguji připomenutím akcí, které se nám blíží, a které jistě někoho osloví.

Především tedy opět připomínám výstavu v mělnickém zámku, na kterou jsem tu již upozorňoval prvně minulý týden v úterý. Ta běží od včerejška do neděle, a pokud vás téma oslovilo, tak neváhejte, protože poté má být výstava trvale přesunuta do Vídně.


Zimní přechod Nedvězí je akcí, která má takový zvuk, že se dostala částečně i do povědomí těch, kteří jinak turistice moc nedají. Podrobnosti jsou v článku:

https://kct-vht-melnik.webnode.cz/news/prechopd-nedvezi-25-ledna-2020/

Snad jen dodám, že jde o oblíbenou historicky častou variantu, na kterou lze nastoupit na třech místech ( Tupadly, Chudolazy, Déštná) a po přechodu vrchu je tradiční zakončení v oblíbené restauraci Bouda v obci Střezivojice.



Mám tu také konečně již pozvánku na výstaviště do Lysé nad Labem, která je tentokrát věnována zvířátkům. Výstavy v Lysé mají zajímavá témata a staly se vlastně už tradičním doplňkem těchto stránek. Vždyť krásná cena jízdenky PID i dobré železniční spojení  do relativně nedaleké Lysé nad Labem k tomu vybízejí.

Masopust ve Velkém Borku si získává stále větší a větší mediální ohlas a dokonce někteří čtenáři Soutoku dnes s oblibou prohlíží článek, který se týká částečně také právě Velkého Borku, byť se vztahuje k loňskému létu :


Je to sice ještě trochu předčasné, ale už sem ten plakátek tedy dám :-). Není bez zajímavosti, že tak jak si někdy prohlédnu na FB, nebo některém novinovém webu fotografie z akcí na Mělníku, tak jsem si loni prohlédl fotografie i z Boreckého masopustu a místní se bavili dobře :-).

Co si dnes dáme na závěr ? Oblíbené kalendárium akcí pro rok 2020 ze Mšena a okolí dostává opět po roce svoji základní kostru, která bude samozřejmě během prvního půlroku ještě rozšiřována. To mě také zajímá, tak zde máme níže první přehled.

Ať už dnes uspějete jakkoliv, nebo ať už se smíříte se stavem věcí, či ještě zkusíte zabojovat, tak vám přeji spokojený den !

Kalendář akcí


14.03.2020  Borecký půlmaratón
14.03.2020  Filmový festival Expediční kamera
06.06.2020  Mšenská desítka + Běh naděje
11.07.2020  Kokořínský triatlon
30.08.2020  Mšenská 50 + Kokořínské roklinky
28.10.2020  Běh Debří
13.12.2020  Běh Boudeckou roklí

Žádné komentáře:

Okomentovat