úterý 7. ledna 2020

Jedete v těchto dnech někam vlakem ? Zvláštní výlukový řád pro úsek Všetaty - Mělník. V ulici Jiřího z Poděbrad probíhá revitalizace mostu. V pátek začíná v Lysé nad Labem výstava Náš chovatel.



Milí čtenáři, pokud jste postrádali o Vánocích na Soutoku  již téměř tradiční cestovatelský článek, tak vězte , že bude. Jen mám momentálně ještě nějaký jiný program, a tak nyní vložím informaci, která je dle mého názoru docela důležitá a není čas s ní otálet. Počátkem dneška začaly vlaky mezi Všetaty a Mělníkem jezdit po jedné koleji a v důsledku toho došlo k nějakým úpravám v jízdním řádu a vidím tam, že občas pojede i náhradní autobusová doprava.

V podstatě jde o nahrazení vlaků jedoucích do Prahy, nebo z Prahy náhradní autobusovou dopravou, a to s vyjímkou časných ranních a podvečerních i večerních spojů. Ve vysvětlivkách se číslo 14 a 88 ve sloupečku vlakové spoje týká dvou spojů v pravé části výlukového řadu. Tyto dva spoje v některých dnech pojedou po kolejích a v jiných, jako náhradní autobusová doprava.

Zastávka Malý Újezd nebude náhradní  autobusovou dopravou obsluhována. Zastavovat v ní budou pouze osobní vlaky z Ústí nad Labem do Lysé nad Labem a zpět. Obec je obsluhována také autobusovými linkami PID.




Vlakem jsem nikam nejel, ale náhodou jsem si všiml této vývěsky před budovou a napadlo mě, že to někoho z vás může zajímat ( a mě koneckonců také :-)). Už delší dobu dochází v rámci budování cyklostezky také k revitalizaci lávky pro pěší a dnes mám na to konečně světlo. Tak tedy nyní vypadá úsek na budoucí cyklotrase v okolí mostíku přes říčku Pšovku.

A poslední věc, kterou do tohoto článku připojuji je odkaz na první výstavu roku v Lysé nad Labem. Jmenuje se Náš chovatel, začíná v pátek 10. ledna a končí již v sobotu 11. ledna. Otvírací doba je v pátek od 11.00 do 17.00 a v sobotu od 9.00 do 16.00. Hlavní vstupné 100 Kč. Odkaz je pod obrázky.






https://www.vll.cz/nas-chovatel

Žádné komentáře:

Okomentovat