středa 8. února 2012

Vyhlášení signálu upozornění v okolních městech

Na základě předpovědi špatných rozptylových podmínek a překročení klouzavého 24hodinového průměru koncentrace suspendovaných částic PM10 je předpovězen vznik smogové situace.

„Upozorňujeme, že v nejbližších hodinách je možnost výskytu smogové situace pro znečišťující látku suspendované částice PM10 a vyhlášení signálu regulace. Krajský úřad Středočeského kraje vyhlašuje signál upozornění pro správní obvod obce Mladá Boleslav a Kladno. Platnost signálu je od 13.30 hodin dne 08. 02. 2012 do odvolání.“

Informace pro veřejnost:

Osobám s chronickými dýchacími potížemi, srdečním onemocněním, starším lidem a malým dětem se při překročení zvláštního imisního limitu 100 mikrogramů/m3 pro vyhlášení signálu omezení doporučuje omezit pobyt pod širým nebem.
Dospělým osobám bez zdravotních potíží se doporučuje zdržet se při pobytu pod širým nebem zvýšené fyzické zátěže, spojené se zvýšenou frekvencí dýchání.
Žádáme řidiče automobilů, aby pokud možno nevyjížděli, neboť emise z automobilů se významně podílejí na zvýšených koncentracích suspendovaných částic PM10 a oxidu dusičitého.

Podrobné informace o kvalitě ovzduší jsou k dispozici na internetových stránkách ČHMÚ (http://portal.chmi.cz/).

Zdroj: web SČ kraje

Žádné komentáře:

Okomentovat