pondělí 6. února 2012

Požár v pizzerii Mex

V pondělním mrazivém ránu vyjížděli mělničtí profesionální a dobrovolní hasiči k požáru kotelny u pizzerie Mex. V době příjezdu na místo události již byla nad kotelnou prohořelá střecha.

Teplota –18°C byla pro zasahující hasiče i techniku velmi náročná. Již v době příjezdu se požár šířil prohořelou střechou na druhou část objektu. I uvnitř prostoru se požár šířil díky staré výtahové šachtě.
Hasičům se podařilo požár lokalizovat přibližně po hodině a půl zásahu. Velký mráz komplikoval zásah, použitá hasební voda ihned namrzala na všech konstrukcích, zamrzaly hadice a voda okamžitě mrzla na oblecích hasičů. Pro ně byl proto velmi ztížený pohyb po střešní konstrukci i uvnitř budovy.
Požár vznikl v přístavbě objektu, která slouží jako kotelna a sklad palivového dřeva. Uvnitř se nacházelo velké množství uskladněného dřeva, která výrazně podporovalo rozvoj požáru. Během zásahu muselo být veškeré dřevo vyklizeno. Zásah byl ztěžován velkým zakouřením, množstvím materiálu a velkým mrazem.
Proč k požáru došlo je nyní v šetření vyšetřovatele příčin požárů a příslušníků Policie České republiky. Na objektu byla předběžně vyčíslena škoda ve výši 300.000,–Kč.


FOTO: nprap. Vlastimil Jonák, ÚO Mělník

mjr. Ing. Jan Hadrbolec
velitel stanice Mělník

Jakub Hořejší.

Žádné komentáře:

Okomentovat