středa 29. února 2012

Samsung se chlapci vrátil

Tato zpráva sice není z Mělníka a okolí, ale ukazuje že slušní lidé stále existují.
 Na votickou policejní služebnu se 19. ledna letošního roku dostavila dvaatřicetiletá žena a oznámila, že její desetiletý syn o několik dní dříve ztratil mobilní telefon značky Samsung v hodnotě dvou tisíc tři sta korun. Když na něj zavolala, ozval se cizí hlas. Někdo neznámý ho zřejmě našel a neoprávněně užíval. Později byl telefon vypnut z provozu a stal se nedostupný. Policisté proto na žádost oznamovatelky telefon zablokovali z provozu v telekomunikačních sítí. Případ zadokumentovali a kvalifikovali jej jako přestupek proti majetku.

     O několik dní později, koncem měsíce ledna, se na vlakovém nádraží v Benešově pohybovala devětatřicetiletá žena z Voticka a v podchodu nalezla mobilní telefon značky Samsung. Když se ho pokoušela zprovoznit svoji SIM kartou, ozývalo se z něj hlášení, že je blokován Policií ČR. Z toho důvodu telefon na radu jednoho z operátorů odevzdala votickým policistům. Ti podle výrobního čísla a dalších údajů zjistili, že se jedná o telefon, jehož ztrátu 19. ledna nahlásila dvaatřicetiletá žena. Oznamovatelku vyrozuměli a zprovozněný telefon jí předali.
     Policisté by touto cestou chtěli poděkovat nálezkyni, která nebyla lhostejná a telefon odevzdala. Díky ní tak desetiletý chlapec bude moci dál užívat dárek, který dostal pod stromeček. Zároveň si po vlastní zkušenosti bude pamatovat, že si na věci musí dávat dobrý pozor.

Zdroj PČR

Jakub Hořejší

Žádné komentáře:

Okomentovat