neděle 26. února 2012

Máte rádi Rock and roll ?





Máte rádi Rock and roll ? Já ho osobně nějaký čas vydržím poslouchat a někdy umí pěkně rozparádit. Věřte tomu nebo ne, ale v současné době lze o víkendu na běžném rádiu naladit stanici, která se specializovala na oldies 50. 60., snad i 70. let a ačkoliv vysílá na krátkých vlnách, tak je u nás přes den poměrně dost dobře slyšitelná, pokud ovšem máme rádio někde u okna, nebo přidáme k anténě nějaký drát apod. To už si musí každý vyzkoušet, kde mu to nejlépe hraje.


Stanice se jmenuje Rádio KBC a pravděpodobně v dohledné době nebude vysílat již jen o víkendu, jako dosud. Můžete ji zatím zachytit pouze v sobotu a v neděli na frekvenci 6095 KHz na KV v době od 10 hodin našeho času do 17 hodin. Vysilač se nachází západně od Mnichova (Wertachtal) a výkon je kolem 100 KW. Webové stránky jsou http://www.kbcradio.eu/ a vysílání je v angličtině. Nápaditě připomíná vysílání bývalého rádia Luxembourg, jehož současné anglické vysílání lze poslouchat na webu na adrese http://streema.com/radios/Radio_Luxembourg .


Pro vás, kteří máte rádi také něco jiného, než to, co běžně ulovíte na našem VKV pásmu přidám ještě pár typů. Frekvence 9 420 KHz nabízí obyčejně o víkendech po poledni hudbu z Řecka, středovlná frekvence 810 MHz nabízí po večerech líbivou hudbu z Makedonie.




Pro rádio Soutok vytvořil Standa Švec.

6 komentářů:

  1. Tak jen doplnění článku. K vysílání i o všední dny by mělo dojít podle informací v měsíci dubnu a bude to ještě upřesněno na webu stanice.

    OdpovědětVymazat
  2. No aspoň že budou vysílat. já teď věnoval dva dny té slavné Jizeře a byla to katastrofa. Zlaté Rádio 1. I tam je víc informací.

    OdpovědětVymazat
  3. Právě. V sobotu jsem si pustil v práci rádio a zrovna jsem tam měl naladěný kmitočet 107.0 MHz, což je Jizera.Jak jsem měl čas, hned jsem přeladil. Nejdřív nějaká naše pitomina ( písnička), pak notoricky známý David, pak posluchač ze Sobotky a z Jičína chtěl zase pustit nějakou naši notoricky známou věc. Tohle rádio v článku je úplně někde jinde, ale osobně mám nejraději www.youtube.com . Tam si člověk pustí to, na co má zrovna náladu, nebo i nějaký výběr z určitého období. Ale, určitě chápu, když si člověk vyhrává rádiem a chce slyšet i informační slovo, ačkoliv informace lze získat všelijak.

    OdpovědětVymazat
  4. Nezapomenu si to už druhý týden aspoň na chvíli pustit a musím říci, že se už těším, až to bude možné naladit i o všední den. Zatím žádné upřesnění na webu stanice není. Lze ji ale poslouchat i na internetu, kde zřejmě není časově omezená. Pohodová svižná muzika pro potěšení.

    OdpovědětVymazat
  5. Na satelitu ASTRA 1 jede radio PALOMA ,jen německy a taky K GOTT je slyšet někdy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to je pravda, že tam taková stanice byla a myslím, že nehrála vůbec špatně, ale to už je moc dávno, co jsem ze zvědavosti projel i rádia na Astře. Dnes už poslouchám hudbu v rádiu nejlépe na internetu, pokud je chuť. Díky za komentář.

      Vymazat