čtvrtek 4. května 2023

U příležitosti posledního ročníku MJ 50 byla zahájena výstava. Jak nově bude jezdit mšenská lokálka a autobusy v její blízkosti ?

 


Krásné počasí těchto dní i  pozdní západy slunce mají na svědomí, že je člověk raději venku, než aby něco psal, ale přesto cítím, že je potřeba něco aktuálně napsat a zmínit aspoň odkazy.

Letošní jubilejní 30. ročník MJ 50 má být již ročníkem definitivně posledním, a tak bych rád připomněl, že od úterý 2.5. můžete na náměstí Míru shlédnout výstavu fotografií mapující celé to dlouhé období. Výstava potrvá až do vypuknutí závěrečného ročníku, který se koná  v sobotu 17. června 2023. Co vše na vás čeká ?  Více na ....





Čekali jsme na to netrpělivě, ale zdá se, že je rozhodnuto. Lokálka mezi Mělníkem a Mšenem nekončí. Pesimisté tvrdí, že i tak vše spěje k zániku ( diskuse), optimisté si myslí, že lepší časy přijdou nejpozději za dva roky, a pak lokálka snad zase začne ožívat, ale v tuto chvíli je jasné především to, že se provoz na kolejích mezi Mělníkem a Mšenem v nejbližší budoucnosti nezastaví a k zajímavým změnám dojde i v přilehlé autobusové dopravě.

Zajímavé je i to, že dvě linky budou jezdit tak, jako v podstatě celá léta jezdily. Do Mšena se nebude jezdit přes Byšice ze Všetat, ale z Mělníka ( přes Mělnické Vtelno). Linka z Mělníka do Byšic má být prodloužena do Všetat.

https://zdopravy.cz/stredocesky-kraj-se-dohodl-s-obcemi-provoz-vlaku-z-melnika-do-mlade-boleslavi-omezi-na-vikendy-157724/

Pohodový závěr pracovního týdne a snad se během těch tří dní volna dostanu také k  nějaké závěrečné fázi toho masového pochodu mezi Štětím a Liběchovem. Zatím jsem kromě již zmíněných odkazů zjistil, že nějaké fotografie z akce nafotili samotní členové TK Štětí, ale nějakou televizní reportáž z akce přes vyhledávací řádek tedy zatím nenacházím, ač byly kamery přítomné.






Žádné komentáře:

Okomentovat