neděle 12. června 2022

Gigantická fotogalerie z jubilejního 20. výročí srazu veteránů a anglických sportovních aut v Lobči.

 

Původně mě napadlo, že bych se mohl v sobotu nejprve  v 10 hodin podívat na průvod Mělnického Vrkoče, ale nakonec zvítězily tři důvody, proč tomu tak nebylo. V mém věku toho má člověk po občas horkých i pracovních dnech celkem dost, a když to završíte článkem dopsaným v jednu hodinu po půlnoci, tak moc svěží nejste.

Konečně,  dnes již  máme zcela jinou mediální situaci, než před několika málo lety a i když je vždy osobní návštěva zcela jiným a lepším zážitkem, tak je pozitivní, že se mohu na záběry z akce podívat hned třeba od dvou, či tří autorů na FB.

https://www.facebook.com/groups/1808841266008571/permalink/3918114411747902/ 

https://www.facebook.com/groups/1808841266008571/permalink/3918118245080852/


Ovšem, jak jsem tu již někde psal, tak jsem si poměrně oblíbil Veteránské rojení a sraz anglických sportovních vozů v Lobči, kde se mimochodem konal jubilejní 20. ročník. I tak jsem měl však problém, se  snad i kvůli horku vůbec vypravit a dopravní situace v Mělníku není zrovna dobrým lákadlem pro cesty. Ukázalo se však, že to horší má přijít za Mělníkem.

To se prostě někdy z nějakého důvodu stane, že člověk ještě před jízdou podlehne iluzi, že se dopravní omezení mezi Mělníkem a Mšenem týká pouze nákladních vozů a pokud chybí dopravní značky s vyznačením objížďky na rychlých, přímých a přehledných úsecích mezi Blaty a padákem před Lhotkou Důl, tak pak třeba doufáte, že to přeci nějak k cíli půjde.

Díky tomu mám pro vás dvě zprávy. Nejkratší trasa z Mělníka do Mšena vede v těchto dnech pravděpodobně přes Kokořínský Důl, Vojtěchov a Romanov. Nezkoušejte to ani přes Mělnickou Vrutici a Jenichov Po železničních přejezdech se závorami u koupaliště a krytého plaveckého bazénu, a v osadě Lhotka Důl máme již stejné závory i před obcí Nebužely.

V Lobči ovšem přišla těžká pohoda. Tu tady má na svědomí obvykle místní pivovar, kdy si řidiči osobních aut odnášejí z bývalé varny pet láhve se zlatavým mokem a cyklisté posedávají na velké zahrádce před ním, ale tentokrát to bylo celé podpořené již 20. srazem historických automobilů za bránou bývalého dvora za zámkem, který byl před rokem 1989 součástí opravářských dílen zemědělských strojů.

Následující fotogalerii ponechám bez komentářů. Nafotil jsem tu asi 200 fotografií, tak jich sem několik dám. Nálada je zde vždy skvělá, je co obdivovat, nechybí hudba i občerstvení, najdou se tu přátelé z Mělníka. Co dodat ? Za mě opět super akce.

Snad se vám nebudou snímky dlouho načítat, když je jich tolik. Můj výlet měl ještě pokračování, ale to dám do dalšího dnešního článku.

Tady se ještě něco dočtete o této akci :

https://www.veteranskerojeni.cz/?s=1




































































































Žádné komentáře:

Okomentovat