sobota 21. srpna 2021

Hořín Fest 2021. Kamelot v Zooparku Zelčín. Mšenská padesátka. Tankový den v Lešanech se letos opět nekoná. Hudba let sedmdesátých, šedesátých, padesátých i starších v anglické internetové rozhlasové stanici. Gigathlon v Mělníku.

 

Hořín Fest 28.8. 2021.

Přátelé, pořád se něco někde děje a informace nás doslova bombardují z televize, z tisku, z facebooků, z webů i z reklamních bilboardů, nebo se i občas něco dozvíme od přátel. Třeba i to, že někteří muži mají ve zvyku na Mělnickém koštu poslat své manželky na degustaci vín a sami dají přednost klábosení u piva.

Co se vůbec všechno dělo ? Takové důležité akce má nyní Mělník dle mého názoru dvě. Tou první byla odstávka EMĚ 3. Bedlivý čtenář mezi řádky pochopí, že se tu již elektřina vyrábět nebude, ale budeme mít už jen tu teplárnu a dost pravděpodobně i navzdory obyvatel okolních obcí a petici přeci jen nakonec dojde k budování spalovny odpadu. Aspoň tak jsem to z novin pochopil já.

Druhou věcí je pak budování druhé stavební části městského obchvatu, která by měla být započata v září. Co k tomu dodat ? Již mnohokrát bylo psáno o tom, jak těžké je udělat obchvat města stojícího na kopci, které je z jedné strany obklopeno velkou řekou a na straně druhé jej obklopuje poměrně úzké údolí s železnicí, potokem, zástavbou i komunikacemi, které přechází ve stoupající protisvah k další městské části.

Navíc byl tento protisvah, stejně tak, jako některé polnosti na Blatech v uplynulých 50 letech pomalu a se souhlasem zastavěny. Teď se tedy pohnou věci dále. Ale, jen jsem dopsal až sem a už vidím, že bych klidně mohl ještě zmínit problémy kolem nedávno rekonstruované lokálky do Mšena. To byl i poslední hit nedávných hlavních televizních zpráv na stanici Prima TV.

Pojďme aspoň na chvíli před těmi problémy zavřít oči. Ostatně, jsou součástí mnoha tiskovin i regionálních facebooků a Soutok už těmto tématům v minulosti nedávné i dávnější také věnoval spoustu času. Ať už na Soutoku, nebo ještě na Mělníčku. 

Mimochodem, dnes je asi každý rád, že se už něco konečně děje a výsledky současné situace vidíme nejlépe zejména u obou důležitých přejezdů v těsné blízkosti železniční stanice.


V pondělí dopoledne jsem si zapisoval datum 16. srpna a najednou mě napadlo, že je to už neuvěřitelných 44 let, co nás opustil nepsaný král rock'n'rollu  Elvis  Presley :-).

https://cs.wikipedia.org/wiki/Elvis_Presley

Tímto si vás dovolím pozvat k poslechu jedné vynikající rozhlasové stanice z Anglie, kterou občas poslouchám v internetovém rádiu ....

https://www.bigl.co.uk/

Co stanice hraje za hudbu ? Sám bych to nenapsal lépe, a tak doporučuji stránku ....

https://www.bigl.co.uk/music

Zde máte rozvrh pořadů.... https://www.bigl.co.uk/schedule a zde je možnost pořady opakovaně poslouchat ....

https://pod.streamer1.com/

Co si dnes v tomto článku ještě dáme ?   Takovou akcí konce příštího týdne je v neděli populární Mšenská 50.

Více se dozvíte na stránce ... http://www.mestomseno.cz/index.php?cmd=page&id=396

Přesto, že se jedná o pochod, který je takovou mšenskou obdobou Mělnického hroznu, tak má své zvláštnosti. Nejen, že jsou svahy Kokořínského dolu v okolí Mšena poněkud příkřejší i delší, než třeba v okolí Lhotky, ale akce se koná především v neděli.

Někdo může namítnout, že zmožené dolní končetiny potřebují trochu oddychu, ale taková je místní tradice, a proto se tedy pochod chodí v neděli.

Již dávno jsem psal, že bloger nepíše jenom své zážitky, nebo o svých zálibách, ale sleduje i jiná média. Tankový den v Lešanech se stal za ta léta populární a našel si své pravidelné místo v kalendáři na konci srpna. Je však svojí organizací dost náročný, a tak ani letos nebude možné tuto oblíbenou akci shlédnout.

Soutok tu byl naposled v roce 2018 a prohlédl si po 10 letech nejen vlastní arénu, která nabízí tuto akci, ale prošel opět i celé vlastní muzeum vojenské historické techniky, které opravdu stojí za samostatnou prohlídku.

https://soutok.blogspot.com/2018/09/setkani-s-melnickym-tankem-setkani-s.html

Mělnický tank ( na obrázku) máme tedy v Lešanech a je mu tam dobře. Sice máme v Čechách, na Moravě i jinde  po celé Evropě města, kde mají běžně na podstavcích nejčastěji své osvobozovací tanky, které ani nikdo nezkusil přemalovat, či je posprejovat, ale k tomu musí být vůle místního lidu. Jinak máme dnes také jedno výročí, které si mnozí spojíme s tanky, jež jsme někteří tehdy viděli prvně v životě a jistě jej mnohá média připomenou.


A ještě jedna akce příštího víkendu přímo z Mělníka :

 https://www.gigathlon.com/czech-republic/2021/de/home

To je dnes nejspíše vše. Užívejte předposlední srpnový víkend !

Žádné komentáře:

Okomentovat