čtvrtek 4. února 2021

Hitem týdne na Mělníku je návrh dopravního řešení na náměstí Míru. Hledáte práci, nebo jen brigádu ? Česká pošta shání zaměstnance.


Asi největším hitem takzvaného Rychlého zpravodajství z města - 5. týden

https://www.melnik.cz/vismo/dokumenty2.asp?id_org=9281&id=21110&fbclid=IwAR2WkxU5_9-QyIZFOHyOQ5oRLSIq_F5Wzg2jUI_GEJ9HA7sNXxrSfOJ-8sw

byl Návrh dopravního řešení na náměstí Míru. Už mi to připadá takové komické. Mělník a doprava v centru, nebo dokonce na náměstí Míru je věčným letitým soubojem těch, kteří se snaží za každou cenu zdůvodnit, proč ta auta musí až do samotného centra a už se vymýšlela parkoviště třeba i v takových místech, jako je plac po bývalém Hrdinově lisu vedle Sokola, nebo v kopci těsně nad dnešním mělnickým gymnáziem.

Nevěříte ? Stačí se podívat do starých článků, kde se třeba řešilo mimo jiné parkování zájezdových autobusů a někomu se to zdálo do centra daleko i od parkoviště Na Svini. Konečně, autobusy dnes občas vysadí výletníky na zastávce autobusů na Karlově náměstí a vrací se na parkoviště.

https://melnicek.cz/node/4872

https://melnicek.cz/node/9961 

https://melnicek.cz/node/4503

Nicméně se domnívám, že už jen kvůli historickým sklepům pod náměstím by se na náměstí moc jezdit nemělo, byť sem musí samozřejmě zásobování obchodů, sobotní trhovci, nebo aktéři některých populárních společenských akcí.

 Docela se mi líbil komentář jednoho pána z Valašského Meziříčí ( FB historické skupiny)...https://www.facebook.com/groups/1808841266008571 , který se podělil o zkušenost z jejich města. Radnice je jen radnicí.

V mem rodnem Valmezu je to vyreseno tim, ze mesto ma "panelak" s prilehlym parkovanim a zastavkou MHD, ve kterem jsou veskere obcanske a samospravni agendy, radnice je pak skutecne pouze radnici a bezny obcan tam temer nechodi. Docela funkcni.
Nemyslim, ze samospravni agendy musi nutne byt obsluhovany z historickeho centra....

Stále to zde píši, že příklady i motivaci máme u sousedů a chce to jen trochu chtít a trochu i cestovat.



Další zajímavá zpráva se týká nabídky práce. Blíží se sčítání lidu, a tak Česká pošta shání brigádníky, ale i nové zaměstnance na různé úvazky. Více na :


https://tvojebudoucnost.jobs.cz/volna-mista/?prefid_location_hier%5B%5D=M214120&

Co napsat závěrem článku ? Máme tu druhý měsíc roku a zdá se, že tu bude kromě Covidu- 19 ještě jedno velké téma. To sem prostě musíte dát. Začal rok hlavních voleb a ani člověk netušil, že to poznáme již tak brzy.


Pěkný první únorový víkend !







  • To se mi líb

Žádné komentáře:

Okomentovat