sobota 27. února 2021

Mnozí lidé již volají po tvrdém lockdownu . Současná nařízení jsou zmatečná a bez velké důvěry v úspěch. Zábava na doma má obrovské množství tváří.

 

Lidé již mají na četná vládní nařízení opravdový vztek. Není to tak dávno, co jsme si občas kladli otázky : ,, Skutečně je to již neustálé téměř roční nošení domácích roušek tak účinné ? Nevdechujeme přitom nějaké nečistoty z roušek ? Nebrání nám to při vydechování nečistot, které opět tedy vdechujeme ?"

Teď přichází nová vládní nařízení a společnosti je vnucen respitáror a roušky, které si již musíte kupovat. Mnozí z nás máme respirátory spojené spíše s jejich užitím v průmyslu, a tak nás ani nepřekvapuje, když někteří odborníci tvrdí, že to není žádná ochrana proti virům. Konečně, matně si vzpomínám, že také existuje něco, jako protichemické masky, které se krátkodobě nasazovaly v boji proti smrtelným válečným plynům. Moje generace si některé ještě užila při nácviku ve školách i v základní vojenské službě.

Někteří lidé již respirátory nosí delší dobu a zkušenosti mají různé. K mým uším nedávno dolétl takový případ. Mladá žena prodělala angínu a byla nucena při svém studiu použít respirátor. Později se dostavila opět bolest v krku a angína se vrátila. Lékař měl jasno. ,, Vy nosíte respirátor ? To je chyba. To zabraňuje odchodu některých těch zbytkových látek z těla, tak se vám to vrátilo."

Pokud jsme si někteří stěžovali, že je krajně nepříjemné nosit při práci celou směnu látkové roušky a plnit své pracovní úkoly tak, jako obvykle, nebo že ji musíme nosit v mnoha případech i venku a jen doma je můžeme konečně shodit, tak teď má být ještě hůře.

Vláda nyní uznává, že jedním z mnoha doložených hlavních míst nákazy, kromě veřejné dopravy při dojíždění do práce, je samozřejmě samotné místo, kde řada lidí po dobu několika hodin vykonává v těsném kontaktu s ostatními lidmi svoje zaměstnání. A vůbec nelze říci, že by se na mnoha místech proti koronaviru nebojovalo.

Ono se bojuje a stále právě v zaměstnání. Často slyšíte, že někdo nepřišel do práce, protože jeho žena dělá s někým, kdo chytil covid a musí tím pádem z nařízení zaměstnavatele také na testy. Nebo se dokonce nakazí někdo z rodiny. Takže ty dosavadní testy do značné míry fungují, když zaměstnavatelé chtějí. Je to pořád dokola a teď se vymýšlí investice do všelijakých možná dalších i nepříjemných testů. 

Nebylo by snad  k lidem i k ekonomice rozumnější a šetrnější zavřít na čas dvou týdnů to, co se zavřít dá ? Když to vezme člověk podle sebe, tak ani netouží se táhnout někam ven, když tam musí nosit masku. Také nevstává tak brzy a nepotřebuje už v ranních i brzkých dopoledních hodinách něco jíst. A jak jistě víte, tak dnes už spousta lidí nemusí ani do obchodu pro potraviny, protože vám je přivezou.

Proč tedy nevydržet aspoň dva týdny doma ? Konečně, tak to bývá mnohde na Vánoce a vláda nemusí investovat do nějakých pracovních testů, ale může se snad snažit kompenzovat zaměstnavatelům smysluplnou věc. Vždy se dá nějaká domácí zábava najít a není potřeba k tomu mít nějakou společnost. Konečně, média nám tvrdí, že virus chřipky zmizí z rukou za 2 hodiny a covidu-19 do 9 hodin. Když se nebude mít virus na koho šířit, tak je pravděpodobné, že zanikne na nedostatek příležitosti přeskoku na dalšího hostitele. Zdraví jedinci s ním opravdu nebudou moci přijít do styku a ti napadení se s ním prostě nějak v izolaci poperou.

V každém případě by měly být vidět nějaké výsledky a společnost by nevyhazovala peníze za něco, co nemusí být přínosem, když už se beztak na mnoha místech v zaměstnání udělalo dost, a tam kde nechtěli, tak se ta situace nezmění a nikam to nepovede. Vždyť byl dnes na netu někde komentář, že tu je plno pracovníků ze zahraničí, kteří tu jsou kvůli práci i penězům a zdraví je to poslední, co je zajímá a čemu věří.


Závěrem mám pro vás hned jednu z mnoha domácích zábav ( když pominu lidi, kteří jsou přímo posedlí počítačovými hrami), kterou jsem tu již zmínil, ale park ke sledování se nám rozrostl.

O lodi Rio 2 jsem tu již psal. Momentálně pluje z Hamburku do Mělníka. Teď je u Bad Schandau a podle kapitána by měla být na Mělníku ( pod Mělníkem) někdy v pondělí 1.3.2021. Nově můžete pozorovat kamery ze  dvou německých lodí s českou posádkou. Ty se jmenují  Capella a Katja. Jedna z nich je nyní v Hamburku a druhá poblíž města Hannover. Relativně nedávno jsme se díky dvěma z nich podívali dokonce do Nizozemí.

Služba těch on-line pozorování nabízí vícero a startovní adresa je ...


Řekněme si na rovinu, že takovým pozorováním v praxi věnujeme mnozí jen několik minut, protože v pracovním životě je pro nás volný čas vzácný a možností vyžití je mnoho. Nyní tedy vedle jiných aktivit tu je ideální zábava pro ty, kteří nikam nemusí a netouží zbytečně někde něco chytit a komplikovat si život starostmi a nařízeními.

Posledně jsem tu psal článek o smrti, kde se v nemocnicích snaží počínat si tak, abychom v případě nutnosti odchodu z tohoto světa neodcházeli v bolestech a umírání jsme takříkajíc prospali, ale kde máte záruku, že když to nastane, tak to budete mít takovým způsobem, v nějaké nemocnici a s dostatkem opiátů.





Žádné komentáře:

Okomentovat