úterý 1. září 2015

Pozvánka na vyhlášené akce prvního víkendu měsíce září a opravdové pecky blízké budoucnosti.


Bývá zde na webu časté, že některé blížící se akce tu bývají  presentovány s předstihem čtrnácti dní i tří neděl. To je na jednu stranu výhodné z toho důvodu, že se na ně může zájemce s předstihem připravit, ale na druhou stranu, se ztratí v záplavě nových informací a je rovněž nutné je připomenout

Protože jsem téměř o všech zde již psal, tak bude připomínka velmi stručná a podrobnosti můžete dohledat v časové roletě vpravo

Nejhlavnější akce,se koná oba dva víkendové dny v několika místech a jde o oslavy 150 let trati Turnov- Kralupy nad Vltavou. Největší to bude v Turnově, kde mají být nejen vystavené některé železniční exempláře, ale také autoveteráni. Po zmíněné trati, ale i její dodatečné odbočce ( dnes důležitá podstatná část trati) z Neratovic do Prahy, pojedou po trati i některé speciální vlaky tažené historickými lokomotivami Je to tedy i příležitost pro vás, kteří rádi fotíte nejen parní vlaky, aby jste zaujali své pozice v terénu..

http://www.meceriz.cz/oslavy-150-let-vyroci-trate-turnov-kralupy-nad-vltavou/d-3035


 V Kropáčově Vrutici je pak hlavně v sobotu populární výstava staré, ale i soudobé zemědělské techniky, které se také slangově říká traktoriáda. Obrovské množství nejrůznějších traktorů, zde doplňuje zemědělské náčiní z dob našich otců i dědů, včetně populárních decimálek, věder na mléko, žebřiňáků a dalšího starého, ale krásného haraburdí. Z ročníku 2013 tu máme i obrázky.


Jen v nedalekých Přívorech, se bude konat stále populárnější a programem bohatší bitva o Přívory. Více na:
http://www.asz.cz/cs/zpravy-z-tisku/dulezita-sdeleni/pozvanka-na-vystavu-historicke-traktory-2015-kropacova-vrutice.html

http://bitva-privory.webnode.cz/informace-pro-divaky/program/

Komu je to málo, tak nám samozřejmě dojíždí i začínají výstavy v Mělnickém regionálním muzeu, nebo se může vypravit do Lysé nad Labem, kde už se rozjíždí po delší pauze podzimní část akcí.

A co na další víkend ? Připravte se na Dny evropského dědictví, budou na koupališti opět exoti a také u pivovaru v Lobči bude zase veselo, protože si tu přátelé zlatavého moku udělají dostaveníčko, či happening. Snad mě ještě něco napadne, nebo to najdete v kalendáriu Mělníčku.

A samozřejmě se blíží Mělnické vinobraní  http://www.vinobranimelnik.cz/stranky/5-melnicke-vinobrani-2015 a potažmo celá řada vinobraní v sousedních městech.

45. CVMK A 7. CVMD...

45. CVMK a 7. CVMD
04.09.2015 - 06.09.2015
45. CVMK a 7. CVMD

Více

DOMOV A TEPLO 2015...

Domov a teplo 2015
04.09.2015 - 06.09.2015
Domov a teplo 2015

Více

JIŘINKOVÉ SLAVNOSTI 2015...

Jiřinkové slavnosti 2015
04.09.2015 - 06.09.2015
Jiřinkové slavnosti 2015






Žádné komentáře:

Okomentovat