pondělí 7. září 2015

Harmonogram prací na lokálce je již stanovený. O víkendu za papoušky na koupaliště.


Milí čtenáři, na stránkách webu města Mšena, se nedávno objevil harmonogram prací na lokálce, tak je samozřejmě na místě jej zde na Soutoku zveřejnit, jak bývá v případě lokálky zvykem.


Vážení přátelé trati 076,

rekonstrukce úseku Mělník - Mšeno byla zahájena. Úsek je rozdělen na dvě části - Mšeno-Lhotka, který opravuje spol. STRABAG a úsek Lhotka-Mělník, který opraví spol. GJW. V těchto dnech již dochází k odstraňování křovin, hloubení příkopů a opravám náspu, který bude místy doplňován novým kamenivem a místy proběhne výměna. Poté začne v mšenském úseku od 21.9. strojní pokládka kolejí tempem cca 500 m denně směrem od města a potom další doplnění kameniva tzv. podbíječkou. Zprovoznění trati je plánováno počátkem prosince, k novému grafikonu vlaků. Se stavbou bude spojena řada dopravních omezení pro silniční dopravu, neboť budou postupně opravovány křížení s komunikacemi (přejezdy).
Vytěžený použitelný materiál z původní trati je uskladněn na deponiích a bude použit v příštím roce na opravy nejhorších úseků mezi Mšenem a MB.
Kontakty na správce stavby jsou k dispozici na obecních a městských úřadech podél opravované části trati.
Držme palce, ať se dílo zdaří !

Martin Mach
starosta



A už je pomalu na čase připomínat akce dalšího víkendu. Tam sice dominují Dny evropského dědictví, ale také se má konat například další slavnost v pivovaru v Lobči ... http://www.lobec.cz/
a dovolím si i připomenout každoroční výstavu exotického ptactva na mělnickém koupališti. Tak tedy, přijďte se podívat za symbolické vstupné ve dnech 12. a 13.9. na mělnické koupaliště, kde se koná vždy velmi hezká a milá prodejní výstava exotického ptactva, často doprovázená i možností koupě různých odborných časopisů všeho druhu, včetně kalendářů..



SŠ.

1 komentář:

  1. Nechci Vám kazit radost a nadšení z opravy lokálky, ale bude to za těch zhruba 350 mil. Kč trochu málo muziky. Trať bude mít luxusní svršek a nástupiště a v žst. Lhotka budou 2 samovratné výhybky. To je ale asi tak všechno. Bohužel traťová rychlost se nezmění, na dost velkém počtu přejezdů zůstanou snížené rychlosti 10km/h a 20 km/h, takže se nezmění ani jízdní doby.
    Jinak v průběhu stavby bude opravdu na co se dívat.
    Např. pokládka kolejového roštu bude prováděna unikátní technologií Donelli, viz:
    https://www.youtube.com/watch?v=TsSKYyIoCQQ

    Podle harmonogramu prací by pokládka měla začít po 21.9. od Mšena a o týden později od Mělníka.

    Jan Jáchymstál

    OdpovědětVymazat