neděle 30. srpna 2015

Závěr srpna na průtahu, kruháčích i na lokálce. Fotogalerie z nejsledovanějších dopravních prací




Když jsem dnes v poledne psal článek, který odkazuje na jisté weby a téma největší říše světa jménem Tartárie, tak jsem věděl, že je to prostě bomba, bestseller a svědčí o tom na obou zmíněných webech i obrovské množství kladných diskusních příspěvků. To asi čekal málokdo a také jen málokdo o nějaké Tartárii kdy slyšel.

Mělník, ale i obyvatelé v sousedních obcích mají také své určité aktuální vzrůšo a tím je určitě stavba obchvatu, kterému říkáme průtah a akce lokálka Mělník-Mšeno.
Soutok již dříve naznačil, že jakmile se objeví nějaké práce v terénu, tak si na lokálku jistě zajede, ale spojil jsem to rovnou i s prohlídkou prací na průtahu. K následujícím obrázkům z poslední srpnové neděle roku 2015 není celkem ani co dodávat. Převážně jde o různé úpravy terénu.


Jak sami vidíte, tak první tři záběry jsou přímo z oplocené trasy průtahu.



Tady už se dostáváme přímo na nyní jednosměrnou Mladoboleslavskou ulici, kde vyroste druhý kruháč.


Na snímku se díváme přímo na bývalé těleso cukrovarské vlečky vedoucí tudy v minulosti k železničnímu nádraží v Mělníku. Právě tímto směrem by se měl v jedné z budoucích etap ubírat za kruhovým objezdem budoucí obchvat.


Ještě několik snímků z okolí druhého kruhového obchvatu, který tu vzniká ...



.... a zde již jsme v Cukrovarské ulici, kde nám vyrostly sloupy pro budoucí protihlukové stěny. Výška ? Zajímavé bude i provedení, které by mělo respektovat nejen nebezpečí pro ptáky, ale i respektovat  lidi v domech.


Na zpáteční cestě k autu jsem procházel i prvním kruhákem v Pražské ulici a je to celkem dobře, protože v reportážích je sice hodně fotografií tohoto kruhového objezdu, ale z doby, kdy tu ještě ani částečně žádný provoz nebyl.


Tak si ten kdysi zcela rovný úsek z centra ku Praze nyní vychutnejme.


A jak nám tedy pokročily práce na lokálce? Cesta vedla až do Mšena, kde jsou zatím nejdále.


Zatím jde o úpravy podloží na různých úsecích trati.


Tu a tam jsou dobré a již použité kolejnice, které by měly být použity na modernizaci úseku Mšeno-Mladá Boleslav.


 V nádraží zatím stojí spousta techniky na práci se zeminou.



Trochu neobvyklý pohled na Mšenské nádraží.



První zarovnané metry ve směru k Mělníku.


Pohled k nádraží.


Z Mladoboleslavské ulice ve Mšeně se naskýtal krásný výhled na Housecké vrchy s Vrátenkou, oba Bezdězy a zcela vpravo můžete spatřit Ještěd, ale i siluetu pohraničních  hor.


Už aby zde opět stály veteráni a další stroje, které patří k oblíbeným červnovým oslavám ve Mšeně.


Regionova dnes jezdí jen do Mladé Boleslavi, ale jak vidíte níže na výlukovém jízdním řádu, tak čeká již od zítřka město Mšeno změna.


A nakonec se dnes rozloučíme jedním pohledem na upravený terén v krajině nedaleko zastávky Kanina.


S.Š.

Žádné komentáře:

Okomentovat